Τα αποτελέσματα για το Q4 του 2018 της Apple δημοσιεύθηκαν μόλις πριν από μερικές ώρες και οι τομείς του iPhone, των υπηρεσιών και η κατηγορία άλλων προιόντων εμφανίζει διψήφια άνοδο. Οι πωλήσεις του iPhone ανήλθαν στα 46.8 εκατομμύρια μονάδες και συμβαδίζουν με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ωστόσο, όπως φαίνεται και από διάγραμμα που έχουμε συμπεριλάβει στο κάτω μέρος, οι πωλήσεις παρέμειναν σταθερές σε σχέση με το Q4 του 2017.

Κάτι τέτοιο έχει οδηγήσει στην αύξηση της μέσης τιμής πώλησης των συσκευών στα 793 δολάρια, ποσό αυξημένο σε σχέση με τη μέση τιμή πώλησης των 724 δολαρίων του προηγούμενου τριμήνου.

Αλλά και οι πωλήσεις Mac εμφανίζονται αυξημένες, φθάνοντας τις 5.3 εκατομμύρια μονάδες, με την μέση τιμή να φθάνει τα 1.389 δολάρια, πτώση σε σχέση με τα 1.433 δολάρια του προηγούμενου έτους. Οι πωλήσεις άλλων προιόντων, που εντάσσονται στην κατηγορία (other products), έφθασαν τα 4.23 δισεκατομμύρια δολάρια. Αναφερόμαστε στα AirPods, Apple TV, Apple Watch, Beats, HomePod, iPod touch.

Φαίνεται λοιπόν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο, ότι το στοίχημα της Apple να πουλά πιο ακριβά iPhones, χωρίς να πρέπει απαραίτητα να αυξήσει τις πωλήσεις αποδίδει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.