Test #2
Το HDR του Google Pixel 2 βάζει για ακόμη μια φορά το χέρι του για να παρέχει εκπληκτικά αποτελέσματα, με τα χρώματα να είναι πολύ καλύτερα σε αυτή τη δοκιμή. Όλες οι τρεις κάμερες διαχειρίζονται πολύ καλά τη συγκεκριμένη σκηνή, αλλά η AI της Google κάνει το καλύτερο αποτέλεσμα. Το HDR διορθώνει ξανά το exposure των σύννεφων και επιπλέον δανείζει μια πιο φυσική και λεπτομερή όψη στο κτίριο.
Πολύ κοντά έρχεται και το LG V30S, που προσφέρει και καλό exposure αλλά και όμορφα χρώματα. Η μετάβαση βέβαια, στην AI αυξάνει τον κορεσμό των χρωμάτων ευδιάκριτα. Όχι βέβαια και τόσο πολύ που να οδηγεί σε κακό αποτέλεσμα, σε πολλούς από εσάς όμως ίσως δεν θα αρέσει η μη φυσική υψηλή αντίθεση. Από την μεριά του το Huawei P20 Pro παίρνει ακόμη μια πιο δραστική προσέγγιση στον κορεσμό των χρωμάτων. Υπερβολικά θα λέγαμε, χωρίς να χρειάζεται. Και σίγουρα, δεν αποτελεί βελτίωση σε σχέση με την κανονική εικόνα.
Test #3
Τα social media είναι η αλήθεια λατρεύουν μια καλή φωτογραφία φαγητού και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός, ότι οι AI κάμερες μπορούν να αναγνωρίζουν άμεσα τα διάφορα φαγητά. Το V30S, δίνει την πιο εμφανή ώθηση στον κορεσμό των χρωμάτων αυτή τη φορά, που κάνει τα φρούτα στις παρακάτω φωτογραφίες να ξεχωρίζουν. Το αποτέλεσμα είναι πιο όμορφο στο LG V30S σε σχέση με την κάμερα του Huawei, που απλά ανεβάζει το exposure και τη φωτεινότητα. Ας περάσουμε να δούμε τα δείγματα.
Test #4
Και τα LG V30S και τα Huawei P20 Pro μπορούν να ανιχνεύουν τα λουλούδια και το γενικό κλίμα που επικρατεί εδώ είναι η ενίσχυση του κορεσμού των χρωμάτων για να κάνουν εξαιρετικά όμορφη τη φωτογραφία. Το Huawei P20 Pro από την μεριά του ωθεί σε υψηλά επίπεδα το contrast ratio για να αναδείξει τα πέταλα. Και τα αποτελέσματα είναι πολύ καλά δεδομένου του μικρού φωτός, αλλά η AI του P20 Pro εδώ κάνει την καλύτερη δουλειά.
Από την μεριά του το LG V30S ανιχνεύει και αυτό το σκηνή και εφαρμόζει με τη σειρά του μια ανάλογη ώθηση σαν το P20. Το Google Pixel 2 είναι πιο ενδιαφέρον, καθώς η χρήση του HDR+ μειώνει τον κορεσμό του χρώματος. Αντίθετα η κάμερα βάζει προτεραιότητα στο να ωθήσει τα βαθιά μαύρα και τα άσπρα, ενώ και να μειώσει και τα επίπεδα του θορύβου εξαιτίας των συνθηκών χαμηλού φωτός που επικρατούν. Και το κάνει με μεγάλη επιτυχία, αλλά αν κοιτάξετε τα πέταλλα των λουλουδιών θα δείτε ότι η μή χρήση του HDR+ δίνει καλύτερα αποτελέσματα εδώ.
Άλλες AI δυνατότητες
Η αλήθεια είναι, ότι τα AI modes στα συγκεκριμένα τηλέφωνα δεν είναι τόσα πολλά. Εκτός από κάποιες διαφοποιήσεις του scene detection, η AI camera της LG δεν προσφέρει κάτι ιδιαίτερα “έξυπνο”. Ωστόσο, ένα πλήθος χαρακτηριστικών στο P20 Pro χρησιμοποιεί αλγορίθμους μηχανικής μάθησης για πιο προηγμένους σκοπούς. Ένα από αυτά, είναι και η δυνατότητα σκαναρίσματος εγγράφων.
Το P20 Pro μπορεί να αναγνωρίσει τις φωτογραφίες παραπάνω και εκτός από το να προσφέρει μια dedicated επιλογή Text enhancement, προτείνει παράλληλα και το document scanning mode. Η camera, όχι μόνο επιλέγει – ξεχωρίζει τη σελίδα αλλά και παρέχει τη περιστροφή της και το ταίριασμά της με τέτοιον τρόπο σαν να έχει σκαναριστεί. Και εδώ, είναι που η μηχανική μάθηση κάνει τα μαγικά της. Είναι ένα feature που δεν στο παρέχει κάποιο smartphone και υπογραμμίζει με τον καλύτερο τρόπο, πως η AI τεχνολογία μπορεί να κάνει περισσότερα από το να αλλάξει απλώς τα χρώματα μιας εικόνας.
Ας δούμε τώρα την AI και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, στην επόμενη σελίδα.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.