Για αρκετά χρόνια τώρα, η Huawei φημολογούνταν ότι ετοίμαζε τη δική της εναλλακτική λύση στο Android. Αλλά σήμερα, λίγο μετά το λανσάρισμα του EMUI 9 το οποίο βασίζεται στο Android Pie, ο Dr. Wang Chenglu, President of Consumer Business Software Engineering, απάντησε σε μια σειρά ερωτήσεων πάνω στο θέμα και επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία δεν έχει τέτοια σχέδια καθόλου.

Εξαιτίας του γεγονότος ότι η εταιρεία ασχολείται ενεργά με την ανάπτυξη και την περαιτέρω βελτίωση του EMUI, η ανάπτυξη ενός νέου λειτουργικού δεν θα ήταν τόσο δύσκολη. Αντίθετα, η Huawei αναγνωρίζει ότι το πραγματικό πρόβλημα υφίσταται στο γεγονός της έλλειψης ενός οικοσυστήματος εφαρμογών. Εξάλλου, έπειτα από χρόνια κυριαρχίας στην αγορά, το Android έχει καταφέρει να εδραιωθεί και έχει πλήθος εφαρμογών, όπως το iOS της Apple. Εξαιτίας αυτού, αν η Huawei επιλέξει να διαθέσει το δικό της λειτουργικό θα έχει τα ίδια προβλήματα που αντιμετώπισε η Samsung με το Tizen και η Microsoft με τα Windows Phones. Και τα προβλήματα δεν θα σταματήσουν εδώ.

Το νέο λειτουργικό, θα απαιτήσει εξολοκλήρου νέες συμφωνίες μεταξύ της Huawei και των συνεργατών της, χωρίς καν να αναφέρουμε και τους παρόχους. Αν και ένα proprietary λειτουργικό θα είχε κάποια πλεονεκτήματα για την Huawei και θα μείωνε την εξάρτησή της από την Google, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η αγορά, δεν έχει καμιά επιχειρηματική λογική, ακόμη και αν ξεπεράσει την Samsung.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.