Η αλήθεια είναι ότι καμιά από τις κάμερες δεν προσφέρει ένα AI mode για χρήση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ή δεν σου προτείνει για να το θέσουμε καλύτερα. Το P20 Pro μπερδεύτηκε κάποιες φορές, καθώς πρότεινε τα Concert, Fireworks και Sun Set modes όταν κοιτούσε στο καντήλι, αλλά δεν πρότεινε τη μετάβαση στο εντυπωσιακό Night Mode.  Από την μεριά του το LG V30S δεν έχει ένα dedicated AI mode για συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ωστόσο αυτόματα ενεργοποιείται το bright mode σε ορισμένες περιπτώσεις. Το mode ενεργοποιείται μόνο όταν η AI Cam είναι απενεργοποιημένη, για κάποιον περίεργο λόγο.

Φυσικά, το HDR+ του Google Pixel 2 έχει σχεδιαστεί για αυτόν τον τύπο του περιβάλλοντος. Προσφέρει μείωση θορύβου, ωστόσο εκεί που το χάνει είναι στο φως από το καντήλι. Θα θέλαμε ένα πιο ζεστό χρώμα, το γεγονός είναι ότι εδώ αποτυγχάνει τελείως. Το P20 Pro κάνει καλύτερη δουλειά. Θυμηθείτε, ότι η σκηνή τραβήχθηκε απλώς με το Photo Mode και όχι με τις επιλογές HDR Night Mode. Γεγονός είναι, ότι μπαίνει κάπου και το HDR. Και έχει καλύτερη έκθεση από το Pixel 2, προσφέροντας εξαιρετικά επίπεδα λεπτομέρειας με ελάχιστο θόρυβο. Το LG V30S έχει την πιο ακριβή ισσοροπία χρωμάτων, αλλά η AI Cam δεν κάνει οποιαδήποτε διαφορά σε αυτή τη σκηνή και το Brightness Mode δεν ενεργοποιήθηκε.

Τελικά οι AI κάμερες βοηθούν ή όχι; 

Όπως μπορείτε να δείτε από τις δοκιμές, τα αποτελέσματα είναι ανάμεικτα. Η LG σίγουρα προσφέρει την πιο βασική AI camera από τα τρία τα smartphones. Κάνει κάτι περισσότερο από το color profile* και εναλλαγή φίλτρων. Το HDR+ της Google βοηθά στη συνολική βελτίωση των φωτογραφιών. Το Huawei P20 Pro κάνει λίγο και και τα δυο.

Όπως επισημαίνει το androidauthority τις περισσότερες φορές είναι καλύτερα να κάνετε εσείς την επιλογή αν θα είναι ενεργοποιημένη ή όχι. Ευτυχώς, τα AI και HDR settings μπορούν να ενεργοποιηθούν και να απενεργοποιηθούν με ένα toggle.

*βελτίωση του dynamic range και της διαχείρισης των χρωμάτων των φωτογραφιών σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.