Οι ΑΙ κάμερες είναι ένα από τα μεγαλύτερα trends της εποχής μας. Στόχος είναι να μπορέσουμε να λάβουμε καλύτερες φωτογραφίες. Θα βρείτε τη συγκεκριμένη τεχνολογία σε κορυφαίες συσκευές της αγοράς, όπως τα Huawei P20 Pro, LG G7 ThinQ και Google Pixel 2. Έρχεται όμως σε διαφορετικές υλοποιήσεις. Η Huawei και η LG χρησιμοποιεί αλγορίθμους scene detection για την προσαρμογή των προφίλ χρώματος και το post-processing. Η Google από την μεριά της βασίζεται στο μηχανικής μάθησης HDR+ post-processing για να βελτιώσει όλες τις φωτογραφίες μέσω του Visual Core hardware.

Μέσω αυτού του άρθρου, το androidauthority συγκρίνει φωτογραφίες AI όσο και κανονικές από το Pixel 2 με τα Huawei P20 Pro και LG V30 S, σε μια προσπάθεια να διαπιστώσει αν αυτά τα modes παρέχουν στην πραγματικότητα καλύτερα αποτελέσματα. Και τα τρία τηλέφωνα παρέχουν την επιλογή για την απενεργοποίηση και ενεργοποίηση του AI/HDR+ support επομένως, ας δούμε τι διαφορά μπορεί να κάνει η AI.

Test #1

Ας ξεκινήσουμε με μια λήψη του Huawei Mate 20 Pro. Αυτή και μόνο δείχνει, τι διαφορές μπορεί να κάνει η AI. Η κάμερα έλαβε μια πολύ καλά ισσοροπημένη HDR φωτογραφία και η AI βοήθησε στο να βγει μια πολύ πιο όμορφη με σωστή έκθεση και ζωντανή σκηνή.

Όπως μπορείτε να δείτε και από τα δείγματα του Androidauthority, το Google Pixel 2 προσφέρει μια πολύ καλή φωτογραφία ακόμη και χωρίς να έχει ενεργοποιηθεί το HDR. Η ενεργοποίησή του, διορθώνει κάποιες μικρές ατέλειες στον τομέα της έκθεσης με τα σύννεφα, εις βάρος του κορεσμού χρωμάτων στο γρασίδι και στον ουρανό και κάνοντας λίγο πιο σκοτεινά τα δέντρα. Από την μεριά του LG V30S κάνει overexpose την φωτογραφία. Τα χρώματα ταιριάζουν καλά στη σκηνή, αλλά η AI δεν αναμορφώνει συνολικά την εικόνα, όπως συμβαίνει με το Huawei P20 Pro.

Ας προχωρήσουμε στην επόμενη σελίδα με τις υπόλοιπες δοκιμές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.