Η Google επιμένει να χρησιμοποιεί τα fingerprint scanner ως βιομετρικές μεθόδους ασφαλείας, με εξαίρεση τα Pixel 4. Ωστόσο, φαίνεται ότι η εταιρεία εξέταζε την υιοθέτηση μιας διαφορετικής τεχνολογίας στο Google Pixel 2, την οποία ωστόσο δεν ενσωμάτωσε ποτέ στην τελική συσκευή.

Το Internal Archive δημοσίευσε στο Twitter εικόνες από το Pixel 2 με κωδική ονομασία Walleye. Το πρωτότυπο που βλέπουμε στις φωτογραφίες έχει τεχνολογία αναγνώρισης ίριδας και το ανάλογο λογισμικό για τον προγραμματισμό και τη χρήση του χαρακτηριστικού.

Το Google Pixel 2 έχει IR LED και “IR-filtered” μπροστινή κάμερα, αλλά δεν διαθέτει συμβατική selfie κάμερα. Επιπλέον, τρέχει βασικό AOSP και όχι Android με το skin των Pixel συσκευών και τις προσθήκες που κάνει η Google.

Μπορεί το Pixel 2 να μην ήταν το πρώτο τηλέφωνο με τέτοια τεχνολογία, το 2015 είδαμε το Fujitsu Arrows NX F-04G, αλλά σίγουρα δεν ήταν αυτός ο λόγος που επέτρεψε τον κολοσσός της αναζήτησης από το να ενσωματώσει την αναγνώριση ίριδας σε αυτό το τηλέφωνο.

Θα μπορούσε, η Google να αποφύγει την υιοθέτηση της αναγνώρισης ίριδας στο Pixel 2, παρόλο που είναι πιο ασφαλής από την αναγνώριση προσώπου, διότι οι σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι ακόμα πιο ασφαλείς και πιο εύκολη στη χρήση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Τι σχέση έχουν το efood και η Mastercard με το gamification; Μάθε και κάνε Level Up τρώγοντας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.