Η γνωστή ομάδα του iFixit μόλις έκανε την αποσυναρμολόγηση του OnePlus 6, από την οποία προκύπτει το συμπέρασμα, ότι η συσκευή είναι περισσότερο water-resistant από ότι αρχικά θεωρούσαμε. Όπως πολλοί φανατικοί οπαδοί της εταιρείας θα πρόσεξαν, κατά την παρουσίαση του smartphone, αυτή δεν έδωσε κάποιου είδους IP rating στο OnePlus 6. Φαίνεται λοιπόν, ότι η έλλειψη IP rating, δεν είναι επειδή η OnePlus δεν έλαβε υπόψη τον εξοπλισμό της συσκευής με δυνατότητες αντοχής στο νερό, αλλά επειδή μάλλον δεν θέλει να δώσει εγγυήσεις για το waterproofing των συσκευών της, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα με τις εγγυήσεις και να προκαλέσει επιστροφές.

Ωστόσο για να είμαστε ξεκάθαροι θα πρέπει να αναφέρουμε, ότι η αποσυναρμολόγηση του OnePlus 6 δεν έδειξε ότι η συσκευή μπορεί να «βυθιστεί» στη θάλασσα. Ωστόσο φαίνεται ότι μπορεί να διαχειριστεί άνετα μια γρήγορη βύθιση καθώς θα επιβιώσει. Συγκεκριμένα ανακάλυψε ότι το  dual-SIM card tray είναι σφραγισμένο κατάλληλα όταν βρίσκεται κλειδωμένο στη θέση του κάτι που ισχύει και για το motherboard, καθώς το ειδικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε, εμποδίζει την είσοδο του νερού. Τα ίδια ισχύουν και για τα USB Type-C port, headphone jack και το ηχείο.

Επιπλέον, το iFixit έδωσε στο OnePlus 6 βαθμολογία 5 στα 10 ως προς την δυνατότητα επιδιόρθωσής του. Σημειώνει χαρακτηριστικά ότι η μπαταρία αφαιρείται εύκολα και ότι τα περισσότερα εξαρτήματα είναι εντελώς modular. Αυτό καθιστά τη συσκευή εύκολη στην επισκευή εν μέρει. Και αυτό γιατί το πίσω μέρος που αποτελείται από γυαλί είναι πιο δύσκολο στην αφαίρεση και σπάει εύκολα. Εκεί που είναι αρκετά δύσκολη η επισκευή, είναι της οθόνης. Κρίμα, γιατί η οθόνη είναι μια από τις πιο συχνές επισκευές σε ένα smartphone και η OnePlus εδώ θα μπορούσε να κάνει καλύτερη δουλειά.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.