Υπάρχουν πολλές αλλαγές στο UI του Android P, οι οποίες έχουν συναντήσει επικρίσεις από μερίδα χρηστών, οι περισσότερες εκ των οποίων εντοπίζονται στις συσκευές με εγκοπές. Όπως αναφέρει το AndroidPolice, στη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος, η status bar εμφανίζει μόλις τέσσερα εικονίδια ειδοποιήσεων. Όπως είδαμε και στην πρώτη developer preview, η Google μετακίνησε τη θέση του ρολογιού. Ακόμη προσπαθούμε να το συνηθίσουμε κάτι τέτοιο, ωστόσο γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, όταν προσθέτεις τις ειδοποιήσεις. Ακόμη και στα Pixels smartphones, που δεν έχουν εγκοπή, μόνο τέσσερις ειδοποιήσεις εμφανίζονται.

Ο αριθμός των τελειών στην status bar δεν δίνει κάποια στοιχεία όσον αφορά την ειδοποίηση αλλά μόνο πόσες είναι. Μετά τις τέσσερις ειδοποιήσεις λαμβάνετε μεταξύ μιας ως τρεις τελείες. Έτσι με πέντε ειδοποιήσεις θα έχετε τέσσερα εικονίδια και μια τελεία, με έξι ειδοποιήσεις θα έχετε δυο τελείες και με εφτά ή περισσότερες θα έχετε τρεις τελείες.

Το αποτέλεσμα μιας τέτοια επιλογής, είναι αρκετά μεγάλος ελεύθερος χώρος, κατάλληλος για εγκοπή. Δεν γνωρίζουμε αν κάτι τέτοιο θα φθάσει και στην stable έκδοση του λειτουργικού της Google. Ίσως είναι έτσι στις developers previews προκειμένου ο κόσμος συνηθίζει πως θα είναι το Android P σε smartphones με εγκοπές.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.