Στο στόχαστρο της κριτικής έχει μπει η Google το τελευταίο διάστημα, κατηγορούμενη ότι παραβιάζει τη νομοθεσία Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA), επιτρέποντας σε διάφορα Android apps να παρακολουθούν τα παιδιά. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα η οποία ανέλυσε 5.855 εφαρμογές του Android για παιδιά, κατέληξε ότι η πλειοψηφία αυτών παραβιάζει το COPPA, σερβίροντας στοχευμένες διαφημίσεις.

Αρκετές ημέρες μετά την δημοσιοποίηση της έρευνας η Google προέβη στην εξής δήλωση:

Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την έρευνα. Η προστασία των παιδιών και των οικογενειών είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητά μας και το πρόγραμμα Designed for Families  απαιτεί από τους developers να συμμορφωθούν με επιπρόσθετους κανόνες και όρους σε σχέση με τους συνήθεις. Αν αποφασίσουμε, ότι ένα app, παραβιάζει τους κανόνες θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα. Εκτιμούμε πάντα τις προσπάθειες της ερευνητικής κοινότητας για τη δημιουργία ενός ασφαλέστερου οικοσυστήματος του Android.

Όπως καταλαβαίνει κανείς, η Google απλά δεν κάνει τίποτα, περιορίζεται απλά σε ένα σχόλιο για τους τύπους, με το Play Store να συνεχίζει να γεμίζει με τέτοιου είδους apps.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.