Το Apple Vision Pro βρήκε έναν απρόσμενα σημαντικό ρόλο στην παραγωγή του νέου Star Wars, καθώς ο Jon Favreau αποκάλυψε ότι το χρησιμοποίησε κατά τη δημιουργία του The Mandalorian & Grogu για να βλέπει τα πλάνα όπως ακριβώς θα εμφανίζονται σε οθόνη IMAX.

Η νέα ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα τον Μάιο, συνεχίζοντας τη μακρά σχέση της Apple με το σύμπαν του Star Wars.

Το Vision Pro ως εργαλείο κινηματογραφικής παραγωγής

Μιλώντας στον Matt Belloni στο πλαίσιο της CinemaCon στο Λας Βέγκας, ο Favreau περιέγραψε το Vision Pro όχι απλώς ως ένα headset μικτής πραγματικότητας, αλλά ως ένα ουσιαστικό εργαλείο για το καδράρισμα των σκηνών της νέας ταινίας. Όπως εξήγησε, κατά την παραγωγή μιας ταινίας για IMAX, μια απλή τηλεοπτική οθόνη δεν αρκεί για να αποδώσει σωστά την εμπειρία που θα έχει τελικά ο θεατής.

Για αυτόν τον λόγο, η ομάδα του ανέπτυξε ειδικό λογισμικό πάνω στο Apple Vision Pro, ώστε ο ίδιος να μπορεί να φορά τη συσκευή και να αισθάνεται σαν να βρίσκεται μέσα σε κινηματογραφική αίθουσα IMAX, βλέποντας το πλήρες κάδρο και την αναλογία εικόνας την ώρα που σχεδίαζε το πλάνο.

Πώς βοήθησε στο καδράρισμα του The Mandalorian & Grogu

Σύμφωνα με τον Favreau, το μεγάλο όφελος ήταν ότι μπορούσε να παρακολουθεί τη λήψη μέσα από το Vision Pro και να βλέπει αυτό που θα έβλεπε αργότερα και το κοινό.

Με άλλα λόγια, η συσκευή λειτούργησε ως μια πιο ακριβής “ματιά” του σκηνοθέτη, επιτρέποντάς του να αξιολογεί το αποτέλεσμα όχι σε μια συνηθισμένη οθόνη παραγωγής, αλλά σε ένα περιβάλλον που προσομοίωνε πιο πιστά την τελική κινηματογραφική εμπειρία.

Αυτή η χρήση δείχνει και το πώς μια καταναλωτική συσκευή μπορεί να μετατραπεί σε επαγγελματικό εργαλείο υψηλού επιπέδου, όταν συνδυαστεί με εξειδικευμένο λογισμικό.

Ο Favreau βλέπει αξία στην καταναλωτική τεχνολογία

Ο δημιουργός του The Mandalorian & Grogu στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία που έχει η αξιοποίηση τεχνολογιών ευρείας κατανάλωσης στον χώρο του κινηματογράφου.

Όπως ανέφερε, σε αντίθεση με παλαιότερα πιο εξειδικευμένα εργαλεία, που χρησιμοποιούνταν από λίγους και εξελίσσονταν αργά, τα σύγχρονα καταναλωτικά προϊόντα επωφελούνται από πολύ ταχύτερους ρυθμούς καινοτομίας.

Ο Favreau συνέδεσε αυτή τη λογική τόσο με την τεχνολογία των videogames όσο και με το Vision Pro, εξηγώντας ότι τέτοιες πλατφόρμες επιτρέπουν στη βιομηχανία του θεάματος να “πατά” πάνω σε ήδη υπάρχουσα τεχνολογία και να την προσαρμόζει στις ανάγκες της παραγωγής.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.