Δεν είναι μυστικό ότι το Apple Vision Pro είναι ακριβό, ξεκινώντας από τα 3.500 δολάρια για 256GB αποθηκευτικού χώρου. Νέα δεδομένα από την εταιρεία ερευνών Omdia τοποθετούν αυτόν τον αριθμό σε ορισμένο πλαίσιο, εκτιμώντας ότι το κόστος για την κατασκευή του Vision Pro – ή το “bill of materials” – ανέρχεται σε 1.500+ δολάρια.

Η έρευνα της Omdia εκτιμά ότι τα εξαρτήματα υλικού του Vision Pro κοστίζουν στην Apple συνολικά 1.542 δολάρια. Το πιο ακριβό εξάρτημα είναι η οθόνη micro-OLED 1.25 ιντσών, από την οποία κάθε Vision Pro χρησιμοποιεί δύο. Πρόκειται για τις οθόνες που μπαίνουν στο εσωτερικό του headset, μία για κάθε ένα από τα μάτια του χρήστη. Σύμφωνα με την Omdia, η Apple πληρώνει στη Sony 228 δολάρια για κάθε μία από αυτές τις οθόνες, ορίζοντας το κόστος ανά headset στα 456 δολάρια.

Μετά τις οθόνες, τα δεύτερα πιο ακριβά εξαρτήματα του Vision Pro είναι τα δύο chip, το M2 και το ολοκαίνουργιο R1. Η Apple λέει ότι το chip R1 είναι ειδικά αφιερωμένο στην επεξεργασία των εισροών από τις κάμερες, τους αισθητήρες και τα μικρόφωνα, μεταφέροντας εικόνες στις οθόνες μέσα σε 12 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Όπως πάντα, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου τη συνολική εικόνα όταν εξετάζετε αριθμούς κόστους όπως αυτοί – ιδιαίτερα για ένα προϊόν πρώτης γενιάς όπως το Vision Pro. Το Apple Vision Pro είναι επίσης ένα προϊόν σχετικά χαμηλού όγκου παραγωγής, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι η αμερικανική εταιρεία θα αποστείλει περίπου 400.000 μονάδες το 2024.

Η Apple συνεργάζεται στενά με τους προμηθευτές της και συχνά οριστικοποιεί το κόστος των εξαρτημάτων πολύ νωρίτερα. Αυτοί οι αριθμοί καλύπτουν επίσης μόνο τα υλικά και δεν περιλαμβάνουν άλλα κόστη παραγωγής, όπως η συναρμολόγηση, η συσκευασία ή η διανομή. Η Apple έχει, φυσικά, δαπανήσει τεράστια χρηματικά ποσά για την έρευνα και την ανάπτυξη, τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ.

Apple Vision Pro Hardware Cost

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.