Μετά την πρώτη προεπισκόπηση του iOS 26.4, η Apple έδωσε σε beta το Apple Music 5.2, φέρνοντας τρεις βασικές αναβαθμίσεις που αλλάζουν τόσο τη δημιουργία λιστών αναπαραγωγής όσο και την εμπειρία πλοήγησης στην εφαρμογή.

Η σταθερή διάθεση αναμένεται να συμπέσει με την κυκλοφορία του iOS 26.4, όμως ήδη η νέα έκδοση δείχνει τη στρατηγική κατεύθυνση της εταιρείας γύρω από την αξιοποίηση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης και τον πιο μοντέρνο σχεδιασμό.

iOS 26.4: Πέντε μεγάλες αναβαθμίσεις για το Apple Music

Playlist Playground: Δημιουργία λίστας με ένα prompt

Η πιο ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι το Playlist Playground. Η λειτουργία αξιοποιεί generative AI για να δημιουργεί μια νέα λίστα αναπαραγωγής μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, βασισμένη σε μια ιδέα ή περιγραφή του χρήστη.

Η πρόσβαση γίνεται από την επάνω δεξιά γωνία της καρτέλας Βιβλιοθήκη. Η νέα διεπαφή χωρίζεται σε δύο μέρη. Στο πάνω μισό μπορείς να δημιουργήσεις playlist με τον παραδοσιακό τρόπο, χωρίς AI. Στο κάτω μέρος εισάγεις προτροπή, ενώ το Apple Music προτείνει «Νέες ιδέες για λίστες αναπαραγωγής» και «Προτεινόμενα τραγούδια» για έμπνευση.

Η λογική είναι απλή. Περιγράφεις τη διάθεση ή την περίσταση και το σύστημα αναλαμβάνει να στήσει τη λίστα, μειώνοντας δραστικά τον χρόνο που απαιτείται για επιμέλεια.

Ανασχεδιασμός άλμπουμ και playlists

Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή αφορά τον οπτικό επανασχεδιασμό των σελίδων άλμπουμ και λιστών αναπαραγωγής. Το εικαστικό πλέον καταλαμβάνει ολόκληρη τη σελίδα, επεκτείνοντας το θεματικό φόντο στη λίστα τραγουδιών και στις προτάσεις που ακολουθούν.

Τα βασικά κουμπιά έχουν επίσης αναδιαταχθεί. Το Play μεταφέρεται στο κέντρο, το Shuffle γίνεται κυκλικό και τοποθετείται αριστερά, ενώ το Download βρίσκεται δεξιά. Στη γωνία υπάρχει πλέον μενού Κοινή χρήση. Η διάταξη δείχνει πιο εργονομική, ειδικά για χρήση με ένα χέρι, και καθαρίζει την οθόνη από περιττά στοιχεία.

Σήμανση για επερχόμενες συναυλίες

Στις σελίδες καλλιτεχνών εμφανίζεται πλέον σήμα «Προσεχείς συναυλίες» στην κορυφή, όπου υπάρχει διαθέσιμη πληροφορία. Με κύλιση προς τα κάτω, ο χρήστης μπορεί να δει «Όλες τις επερχόμενες συναυλίες» κάτω από το καρουσέλ «Δημοφιλέστερα βίντεο».

Η προσθήκη ενισχύει τη σύνδεση streaming και live εμπειρίας, μετατρέποντας την εφαρμογή σε πιο ολοκληρωμένο μουσικό hub.

Apple TV για Android με καρτέλα Formula 1

Παράλληλα, η εφαρμογή Apple TV για Android προσθέτει νέα καρτέλα «Formula 1» στη κάτω γραμμή πλοήγησης, δίπλα στο MLS.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.