Για όλους εκείνους που δεν θέλουν κεραίες 5G δίπλα στα σπίτια τους, είτε επειδή ανησυχούν για την υγεία τους, είτε λόγω αισθητικής, σύντομα αυτές ίσως αποτελέσουν παρελθόν. Ιαπωνική επενδυτική εταιρεία, η Softbank η οποία κατέχει 85.4 εκατομμύρια μετοχές στη T-mobile αξίας σχεδόν 20.4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή αλλιώς το 7.6% της εταιρείας ετοιμάζει κάτι μεγάλο.

κεραίες κινητής 2026 Τ-Mobile

Πρόκειται για τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο της T-Mobile, μετά την Deutsche Telekom, η οποία ελέγχει το 51.54% της εταιρείας. Η εν λόγω εταιρεία λοιπόν εξετάζει τη διάθεση υπηρεσιών 4G-5G σε χρήστες στην Ιαπωνία, χρησιμοποιώντας ειδικά σκάφη στη στρατόσφαιρα που θα αναπτυχθούν από την εταιρεία Sceye. Θα λειτουργούν δηλαδή σαν πύργοι κινητής οι οποίοι θα βρίσκονται σε υψηλό υψόμετρο πάνω από τη Γη και θα μεταφέρουν τους επίγειους σταθμούς βάσης και όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό, ενώ θα λειτουργούν με βάση τα παγκοσμίως αποδεκτά πρότυπα (3GPP protocols).

Το φιλόδοξο εγχείρημα περιλαμβάνει την ανάπτυξη ειδικών σκαφών που θα βρίσκονται στον αέρα για μήνες και απαιτούν 10 kilowatts ηλιακής ενέργειας, ενώ θα είναι ικανά να αντέχουν στις σκληρές συνθήκες της στρατόσφαιρας χάρη στο εξαιρετικά ανθεκτικό, αεροστεγές υλικό του σκάφους τους.

Πρόκειται για μια υλοποίηση διαφορετική από τις δορυφορικές υπηρεσίες, καθώς η ιδέα της Softbank είναι να τους βάλει μόλις λίγο πάνω από τα 20 χιλιόμετρα. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης, θα πρέπει να αναφερθεί ότι οι δορυφόροι της Starlink βρίσκονται στα 563 χιλιόμετρα περίπου πάνω από τη Γη. Η πρόταση έχει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τα δορυφορικά δίκτυα, όπως χαμηλό latency, κάτω από 20ms, χρήση φάσματος 700 MHz – 2.6 GHz και μεγάλη περιοχή κάλυψης, με ένα σκάφος να υπολογίζεται ότι θα μπορεί να αντικαταστήσει ως και 26 επίγειους πύργους κινητής.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΠΗΓΗphonearena.com
Προηγούμενο άρθροCosmote Home Speed Booster: Όλη η Ελλάδα το κόβει! H εναλλακτική
Επόμενο άρθροΚαταγγελία για ανεξήγητες μεταφορές χρημάτων στην Πειραιώς
Baladis Koumpouras
Editor in Chief @ techmaniacs.gr με μεγάλη αγάπη για αυτό που κάνει, ο οποίος απασχολείται με θέματα που ενδιαφέρουν το μεγαλύτερο μέρος του κοινού, με people-first content. Γνωρίζει τα πάντα από τεχνολογία και έχει μεγάλη εμπειρία στις συγκρίσεις των πακέτων καρτοκινητής, όσον αφορά τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Μελετά ενδελεχώς ανακοινώσεις νέων τραπεζικών προιόντων και ενημερώνει τους αναγνώστες του για θέματα ηλεκτρονικής τραπεζικής. Αγαπά να κατευθύνει τους αναγνώστες του σε σωστά πακέτα που αφορούν το ηλεκτρικό ρεύμα και τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα. Στον ελεύθερό του χρόνο, μελετά πακέτα καρτοκινητής, ή όρους συμβολαίων ηλεκτρικού ρεύματος, ή προσπαθεί να βρει μια νέα ενδιαφέρουσα υπηρεσία να την παρουσιάσει στο κοινό του.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ναι οκ , ωσπου να γίνουν όλα αυτά , ο θειος Έλον θα εχει στειλει και άλλες δορυφόρους , η ταχύτητα θα ξεπερασουν σύντομα το 1gbps και σε συνδιασμο με τους επίγειους σταθμός της σταρλινκ τα latency θα φτασουν σχεδον κατω απο 5 με 6 . Ηδη για Ελλάδα πολλοί κατοχή σταρλινκ βλέπουν ταχύτητες 380-480 mbps και άνω κατά μέσο όρο με latency στα 20 . Και να σκεφτουμε οτι πλέον λίγο καιρό πριν η ταχύτητα για Ελλάδα ήταν περι τα 200-280 mbps με latency στα 40. Σχεδον διπλασιασμος ταχυτητας και υποδιπλασιασμος latency . Τρεχατε να προλαβαίνετε εκεί στις εταιρείες σταθερης κινητης .

  2. Ναι οκ , ωσπου να γίνουν όλα αυτά , ο θειος Έλον θα εχει στειλει και άλλους δορυφόρους , η ταχύτητα θα ξεπερασει σύντομα το 1gbps και σε συνδιασμο με τους επίγειους σταθμός της σταρλινκ τα latency θα φτασουν σχεδον κατω απο 5 με 6 . Ηδη για Ελλάδα πολλοί κάτοχοι σταρλινκ βλέπουν ταχύτητες 380-480 mbps και άνω κατά μέσο όρο με latency στα 20 . Και να σκεφτουμε οτι πλέον λίγο καιρό πριν η ταχύτητα για Ελλάδα ήταν περι τα 200-280 mbps με latency στα 40. Σχεδον διπλασιασμος ταχυτητας και υποδιπλασιασμος latency . Τρεχατε να προλαβαίνετε εκεί στις εταιρείες σταθερης κινητης .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.