Όπως είχα γράψει και σε προηγούμενα άρθρα μου, οι προπληρωμένες κάρτες μπορεί να παρείχαν την ασφάλεια που έπρεπε στις online συναλλαγές μας αλλά επιβαρύνονταν με μεγάλη προμήθεια.

Ο τρόπος απλός, να βάλεις δηλαδή χρήματα μόνο αυτά που έπρεπε για την αγορά σου και να κάνεις τη συναλλαγή σου με ασφάλεια. Από την άλλη πλευρά, αν ξεχνούσες σε πόσες πολλές υπηρεσίες έχεις βάλει τη κάρτα σου και ίσως να μην τις χρησιμοποιούσες μέχρι σήμερα, πολύ απλά πήγαινες και έκανες μια ακύρωση και ξεμπέρδευες, αντί να χρησιμοποιήσεις τη χρεωστική σου και να μπλέξεις με επανεκδόσεις χρεωστικών. Μέσα από το ebanking σου την ακύρωνες και έβγαζες μια καινούργια.

Αυτή τη στιγμή, πλήθος συστημικών τραπεζών προσφέρουν τη δυνατότητα δωρεάν καρτών χωρίς προμήθεια, ενώ και με τη νομοθετική παρέμβαση εκ μέρους της κυβέρνησης οι προμήθειες έχουν μηδενιστεί αρκεί

  • να την φορτίζεις μέχρι 100 ευρώ την ημέρα, άρα δεν θα πληρώσεις προμήθεια φόρτισης
  • αν θέλεις να κάνεις μια πολύ μεγαλύτερη αγορά, μπορείς να την φορτίζεις με 100 ευρώ κάθε μέρα, οπότε και πάλι δεν θα έχεις προμήθεια.

Οι δωρεάν κάρτες, αυτές που δεν έχουν προμήθεια έκδοσης:

  • Alpha Bank: Prepaid Mastercard
  • Εθνική Τράπεζα: Virtual Prepaid Mastercard, Next Prepaid
  • Prepaid Eurobank Visa, e-prepaid visa
  • Άυλη προπληρωμένη της Πειραιώς

Η πρόταση της Revolut

Κατά την άποψή μου ακόμη καλύτερη λύση είναι αυτό που κάνει η Revolut. Σου προσφέρει τη δυνατότητα κάρτας με αριθμούς μιας χρήσης, επομένως η κάρτα ακυρώνεται την επόμενη της συναλλαγής. Το πρόβλημα ωστόσο είναι ότι δεν γίνεται δεκτή από πολλές διαδικτυακές υπηρεσίες, αναφέροντας συγκεκριμένα, ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο εν λόγω τύπος κάρτας.

Συμπερασματικά:

  • προσπάθησε να φορτίζεις μέχρι 100 ευρώ την ημέρα την προπληρωμένη κάρτα για να μην έχεις προμήθεια
  • χρησιμοποίησε τη λύση της Revolut με κάρτες μιας χρήσης σε όσες υπηρεσίες γίνονται αυτές δεκτές

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.