Για χρόνια τα chipsets της Apple είχαν τα πρωτεία στο Geekbench, όμως αυτό άλλαξε φέτος. Η Apple έκανε το λάθος να αφήσει μηχανικούς της να φύγουν και όλοι αυτοί κατέληξαν στην Qualcomm. Το μεγάλο λάθος της εταιρίας άρχισε να φαίνεται από πέρσι, όμως τώρα ο Snapdragon 8 Elite πέρασε από το Geekbench και όχι μόνο έφτασε σε επιδόσεις τον Apple A18 Pro, αλλά τον ξεπέρασε και με καλή διαφορά!

Εχθές είδαμε το εκπληκτικό σκορ του Snapdragon 8 Elite στο AnTuTu, πετυχαίνοντας δύο φορές το σκορ του A18 Pro, όμως το AnTuTu δηλώνει πως τα σκορ στις δύο πλατφόρμες δεν είναι συγκρίσιμα. Βέβαια, τις ίδιες ποσοστιαίες διαφορές βλέπουμε και στο 3DMark όλα αυτά τα χρόνια, που εκεί είναι συγκρίσιμα τα αποτελέσματα.

Όπως και να έχει, το Geekbench είναι πιο αξιόπιστο benchmark και σήμερα έχουμε τα πρώτα σκορ του Snapdragon 8 Elite, για να κάνουμε τις πρώτες συγκρίσεις με τον Apple A18 Pro και τον Dimensity 9400.

Snapdragon 8 elite geekbench

Το OnePlus 13 είναι πολύ κοντά στην ανακοίνωσή του και τις τελευταίες τρεις ημέρες έχει γεμίσει με scores  την βάση του Geekbench. Τα αποτελέσματα είναι πάρα πολύ ψηλά και βλέπουμε την συσκευή με τον Snapdragon 8 Elite να φτάνει τους 3.224 πόντους στο Single Core και 10.067 πόντους στο Multi-Core του Geekbench.

Αυτά τα αποτελέσματα είναι αρκετά υψηλότερα από όσα έχουμε δει από τα iPhone 16 Pro φέτος, που σκοράρουν γύρω τους 8.500 πόντους στο Multi Core kai 3.400 στο Single-Core.

Ο νέος Snapdragon 8 Elite θα έρθει με τους νέους πυρήνες Oryon της Qualcomm, υπόσχονται καλύτερες επιδόσεις και καλύτερη κατανάλωση ενέργειας, αφού είναι κατασκευασμένοι στα 3nm, με την διαδικασία δεύτερης γενιάς της TSMC.

Snapdragon 8 Elite: Πέρασε από το AnTuTu και διέλυσε τα πάντα

Τα αποτελέσματα είναι ακόμα δυνατότερα και από τον επίσης πολύ δυνατό Dimensity 9400, που σκοράρει γύρω σου 9.700 πόντους στο Multi-Core και 2.700 στο Single-Core.

Όλα δείχνουν πως η Qualcomm έκανε πολύ καλά προσλαμβάνοντας τους μηχανικούς της Apple, κάτι που φαίνεται και στις επιδόσεις του νέου chipset που ανακοινώνεται αύριο επίσημα. Αν η Qualcomm έχει καταφέρει να έχουν καλή θερμική συμπεριφορά και χαμηλή κατανάλωση, τότε μιλάμε για το απόλυτο chipset της χρονιάς.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.