Η Ελλάδα δεν έχει υιοθετήσει την ηλεκτροκίνηση όσο άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις, με το μερίδιο αγοράς ηλεκτροκίνητων οχημάτων να είναι κάτω από το 5% για το 2024, μέχρι σήμερα. Όμως, ένα όχημα έχει τις περισσότερες πωλήσεις στην χώρα μας, στη μεσαία κατηγορία και αυτό το όχημα είναι ηλεκτρικό. Ο λόγος για το Tesla Model 3, που έχει της περισσότερες πωλήσεις στη μεσαία κατηγορία αυτή μέχρι και σήμερα, για το 2024.

Το Tesla Model 3, σύμφωνα με τα στοιχεία 8μήνου του 2024, είναι με διαφορά το πιο εμπορικό όχημα της αγοράς. Το Model 3 κατάφερε να πουλήσει 745 οχήματα από την αρχή του χρόνου, ρίχνοντας το Best Seller της κατηγορίας, Skoda Octavia, στη δεύτερη θέση και με διαφορά.

Tesla Model 3 500HP

Η αγαπημένη Octavia έκανε μόλις 316 πωλήσεις μέσα στο 2024, ενώ τρίτο με τεράστια διαφορά είναι η BMW σειράς 3, που έφτασε μόνο τις 94 μονάδες.

Ενδεικτικό της αποδοχής του Model 3 στην ελληνική αγορά, είναι πως καταλαμβάνει το 47,3% του segment D, επίδοση τουλάχιστον εντυπωσιακή όσο και αναπάντεχη. Σε αυτό φυσικά βοηθάει πολύ και το κινούμαι ηλεκτρικά, που κατέβασε δραματικά την τιμή του οχήματος, στα επίπεδα μιας Octavia. Έτσι, ένα στα δύο οχήματα που πωλούνται, είναι Tesla Model 3.

Όμως η Tesla δεν χτύπησε μόνο αυτή την κατηγορία, αλλά και τα D SUV, που αποτελεί μια υποκατηγορία της μεσαίας κατηγορίας. Εκεί, πρώτο σε πωλήσεις είναι το Tesla Model Y, για το 2024. Πρόκειται για ένα όχημα που είναι 4 χρόνια στην αγορά και δεν είναι καν τόσο καινούριο.

Το Model Y πούλησε 494 οχήματα από την αρχή του έτους, με μερίδιο 12.5% στα D SUV. Στη δεύτερη θέση είναι η Mercedes CLC, με 413 οχήματα και μερίδιο 10.5%. Τρίτο έρχεται το Volvo XC60, με 313 οχήματα και μερίδιο 7.9%.

CyberCab: Ανακοινώθηκε το ρομποταξί της Tesla!

Βάσει πωλήσεων λοιπόν, στην μεσαία κατηγορία, με την Tesla να καταλαμβάνει τις πρώτες θέσεις στις δύο υποκατηγορίες της, το μερίδιο αγοράς της ξεπερνά το 22%, που είναι εντυπωσιακό, πόσο μάλλον όταν ο Έλληνας καταναλωτής είναι επιφυλακτικός με τα ηλεκτρικά οχήματα.

Με το δίκτυο φόρτισης να έχει ήδη ξεκινήσει να επεκτείνεται, ο έλευση των ηλεκτρικών οχημάτων είναι μάλλον αναπόφευκτη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.