Μια μητέρα από την Ιρλανδία ωθεί όλο και περισσότερους ανθρώπους να προβούν σε προληπτικούς ελέγχους, λίγο μετά τη διαπίστωση ενός σημαδιού στο πρόσωπο που επέλεξε να το ελέγξει τυχαία και αποδείχθηκε τελικά καρκίνος.

Επιτέλους μια λύση στο πρόβλημα των καρκινοπαθών!

Ο λόγος, για την Marguerite Higgins,  54 ετών που αποφάσισε να ελέγξει ένα σημάδι που είχε στο πρόσωπο όταν ένας φίλος της πέθανε από καρκίνο το 2021. Υποστηρίζει ότι ίδια ένιωσε τρομοκρατημένη με το σώμα της και κάποια σημάδια που είχε μετά από αυτό.

σημάδι καρκίνος

Όλα ξεκίνησαν από ένα σημάδι στο πρόσωπο κάτω από το αυτί που την έκαναν να κλείσει ραντεβού προκειμένου να εξεταστεί. Όταν έμαθε τα αποτελέσματα  η νοσοκόμα της εξήγησε ότι έπασχε από βασικοκυτταρικό καρκίνωμα που πρόκειται για έναν αργά αναπτυσσόμενο καρκίνο που προσβάλλει μόνο τα κύτταρα που τον περιβάλλουν.

Αν και η ζωή της Marguerite επέστρεψε στο φυσιολογικό μετά την αφαίρεσή του και τον καθαρισμό της περιοχής που θα έπρεπε η ίδια να ακολουθεί, η ίδια ανέφερε ότι η διάγνωση οποιουδήποτε είδους καρκίνου είναι τρομακτική και αποθαρρυντική. Πρόσθεσε ότι οι Ιρλανδοί τείνουν να είναι χαλαροί στη φροντίδα του δέρματός τους και ότι είναι πολύ σημαντικό να ελέγχονται αυτά τα πράγματα.

Τι είναι το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα;

Το Βασικοκυτταρικό Καρκίνωμα (BCC) είναι η πιο συνηθισμένη μορφή καρκίνου του δέρματος, που προσβάλλει περίπου ένα εκατομμύριο Αμερικανών. κάθε χρόνο.

Πραγματικά είναι η πιο συχνή μορφή καρκίνου από όλους τους καρκίνους. Πάνω από 1 στα 3 νέα περιστατικά καρκίνου είναι καρκίνοι του δέρματος και η μεγαλύτερη πλειοψηφία αυτών είναι Βασικοκυτταρικά (BCC). Αυτοί οι καρκίνοι εμφανίζονται στα βασικά κύτταρα που βρίσκονται στα βαθύτερα στρώματα (στοιβάδες) της επιδερμίδας (της επιφανειακής στοιβάδας).

σημάδι καρκίνος

Σχεδόν όλα τα Βασικοκυτταρικά καρκινώματα συμβαίνουν σε σημεία του σώματος που έχουν εκτεταμένα εκτεθεί στον ήλιο – ειδικά στο πρόσωπο, αυτιά, λαιμό, κεφαλή, ώμους και ράχη.Σε σπάνιες περιπτώσεις όμως οι όγκοι αναπτύσσονται σε μη εκτεθειμένες περιοχές.Σε μερικές δε περιπτώσεις η επαφή με αρσενικό, έκθεση στην ραδιενέργεια, ανοικτές πληγές που επιμένουν και δεν επουλώνονται, χρόνιες φλεγμαίνουσες δερματικές καταστάσεις και επιπλοκές από εγκαύματα, ουλές, μολύνσεις, εμβόλια ή ακόμη και από τατουάζ είναι επιβαρυντικοί παράγοντες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.