Για πολλούς ανθρώπους με καρκίνο, οι ενδοφλέβιες χημειοθεραπείες αποτελούν ίσως την καλύτερη ευκαιρία για θεραπεία, ωστόσο υπάρχουν πλήθος επιπλοκών και μια μεγάλη ταλαιπωρία. Όμως η μετατροπή αυτών των δραστικών ουσιών σε χάπια θα μπορούσε να αποτελέσει τη λύση στο πρόβλημα των καρκινοπαθών.

Διαστημόπλοιο της NASA έλαβε μήνυμα laser από απόσταση 460 εκατ. χιλιομέτρων

Σε έρευνα η οποία δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα Nature Communications, μια ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τον Mark Smith του Stanford University, ανέπτυξαν μια μικρή μοριακή ετικέτα που μπορεί να συνδεθεί με τα περισσότερα μόρια φαρμάκων καθιστώντας τα στην ουσία ως στοματικά δισκία, ενώ καθιστά και τη δραστική τους ουσία πιο αποτελεσματική σε μικρότερες δόσεις.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα φάρμακα είναι η βιοδιαθεσιμότητα, πόση από τη δόση είναι διαθέσιμη για να μπορέσει να απορροφηθεί από τον οργανισμό. Τα φάρμακα δηλαδή πρέπει να είναι υδατοδιάλυτα δηλαδή να διαλύονται στο στομάχι εύκολα όσο και ελαιοδιάλυτα να περνούν γρήγορα στη κυκλοφορία του αίματος. Επειδή ο συνδυασμός και των δυο είναι δύσκολος, χορηγούνται ενδοφλέβια.

Η νέα ετικέτα ωστόσο κάνει το φάρμακο υδατοδιάλυτο μέχρι να φθάσει στο στομάχι και στη συνέχεια ελαιοδιάλυτο για να μπορέσει να αναλάβει γρήγορα δουλειά. Οι επιστήμονες εφάρμοσαν την πρακτική σε ποντίκια, ωστόσο απαιτούνται δοκιμές και σε ανθρώπους.

Η αναλυτική έρευνα είναι διαθέσιμη στον εν λόγω σύνδεσμο

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.