Η ProMotion οθόνη με ρυθμό ανανέωσης 120Hz είναι από τους βασικούς λόγους που πολλοί επιλέγουν τα Pro μοντέλα των iPhone, καθώς προσφέρει πιο ομαλή εμπειρία προβολής. Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά, η νέα ενημέρωση του iOS 18 φαίνεται να περιορίζει ορισμένες ProMotion οθόνες στα 80Hz.

Ο γνωστός tipster Ice Universe ανέφερε στο X ότι το iOS 18 “κατεβάζει” τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης στα 80Hz στις περισσότερες περιπτώσεις. Μάλιστα, δημοσίευσε βίντεο ενός χρήστη του Weibo που δείχνει την οθόνη του iPhone να λειτουργεί στα 80Hz κατά τη διάρκεια γρήγορου scrolling. Αν και το βίντεο δείχνει τη χρήση μιας τρίτης εφαρμογής για την παρακολούθηση του ρυθμού ανανέωσης, δεν υπάρχει ακόμα απόλυτη βεβαιότητα για την ακρίβεια του τεστ.

Σε άλλη δημοσίευσή του, ο Ice Universe υποστηρίζει πως το iPhone Pro φτάνει τα 120Hz μόνο όταν η λειτουργία καταγραφής οθόνης είναι ενεργοποιημένη, ενώ σε άλλες περιπτώσεις επιστρέφει στα 80Hz. Αυτό το φαινόμενο δεν είναι εντελώς καινούργιο. Ήδη από το 2021, χρήστες είχαν παρατηρήσει παρόμοια συμπεριφορά, με αναφορές να κατηγορούν την Apple ότι κάνει αυτή τη μετάβαση για εξοικονόμηση μπαταρίας.

Πιθανότατα, αυτή η μείωση στα 80Hz γίνεται για να επεκταθεί η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Η Apple έχει αναφέρει στα έγγραφά της για προγραμματιστές ότι το LTPO ProMotion σύστημα μπορεί να προσαρμόζει δυναμικά τον ρυθμό ανανέωσης για να εξοικονομεί ενέργεια. Παρά όμως την ευελιξία αυτή, ορισμένοι χρήστες αισθάνονται δυσαρέσκεια, καθώς πιστεύουν ότι η απόδοση των 80Hz δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους από μια ProMotion οθόνη σε ένα iPhone Pro.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.