Μια περίεργη ταλάντωση σε τροχιά γύρω από τον Άρη θα μπορούσε να είναι σημάδι σκοτεινής ύλης, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Η μελέτη βασίζεται στην ιδέα ότι η σκοτεινή ύλη μπορεί στην πραγματικότητα να αποτελείται από χιλιάδες αρχέγονες μικροσκοπικές μαύρες τρύπες. Αυτές, πιστεύεται ότι σχηματίστηκαν τις πρώτες στιγμές μετά τη Μεγάλη Έκρηξη.

Ξαφνικές ζαλάδες για δευτερόλεπτα – Αυτές είναι οι αιτίες

Η θεωρία αυτή εμφανίστηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1970, αν και το τελευταίο διάστημα αρχίζει να λαμβάνει όλο και μεγαλύτερη προσοχή. Ωστόσο, σε αντίθεση με τις περισσότερες μαύρες τρύπες που οι ερευνητές μελετούν, οι αρχέγονες δημιουργήθηκαν από πυκνούς θύλακες αερίου που κατέρρευσαν στο πρώιμο σύμπαν. Ως εκ τούτου, θα είχαν διασκορπιστεί σε όλο το σύμπαν όταν αυτό διαστέλλεται και ψύχεται.

Επειδή θα είχαν καταρρεύσει σε τόσο μικροσκοπικές μορφές, η τεράστια ποσότητα μάζας στο εσωτερικό τους θα τις καθιστούσε εξαιρετικά βαριές όσο οι μεγαλύτεροι αστεροειδείς που υπάρχουν, ενώ θα παρέμεναν μικρές όσο ένα άτομο. Επιπλέον, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτές οι αρχέγονες μαύρες τρύπες είναι αυτό που γνωρίζουμε ως σκοτεινή ύλη και ότι τα σημάδια αυτής της σκοτεινής ύλης μπορεί φανούν με τη μορφή μικροσκοπικών ταλαντώσεων στις πλανητικές τροχιές.

Αυτές οι ταλαντώσεις, αναφέρει η που δημοσιεύθηκε στο Physical Review, θα μπορούσαν να είναι το αποτέλεσμα μιας αρχέγονης μαύρης τρύπας που πλησιάζει έναν πλανήτη, σπρώχνοντας έτσι την τροχιά του ελαφρώς εκτός τροχιάς λόγω της μεγάλης μάζας της μαύρης τρύπας. Η άποψη αυτή επιβεβαιώθηκε σε προσομοιώσεις των ερευνητών. Μπορείτε να διαβάσετε την αναλυτική μελέτη στον εν λόγω σύνδεσμο.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.