Το YouTube προσπαθεί να βρει νέους τρόπους να προβάλει διαφημίσεις στα βίντεο, ιδιαίτερα σε κονσόλες και τηλεοράσεις. Για αυτό, σκέφτηκε έναν νέο τύπο διαφημίσεων, το pause ads. Η Google πήρε λογικά την ιδέα από εκείνη τη σελίδα που το όνομά της τελειώνει σε hub (ναι δε μπορούμε να γράψουμε το όνομα γιατί φαίνεται πως στην Google δεν αρέσει ούτε καν να το αναφέρουμε στα άρθρα μας) και κάνει κάτι παρόμοιο εδώ και χρόνια.

Πρόκειται για διαφημίσεις που θα προβάλλονται όταν ο χρήστης κάνει παύση στο βίντεο που βλέπει. Με το που πατάμε pause, ο player του βίντεο θα συρρικνώνεται στην αριστερή πλευρά της οθόνης, αφήνοντας χώρο στη δεξιά πλευρά για εμφάνιση διαφημίσεων.

Στα πρώτα screenshots από την νέα λειτουργία pause ads του YouTube, βλέπουμε πως υπάρχει και πλήκτρο που απομακρύνει τη διαφήμιση, αν δε την θέλουμε στην οθόνη μας.

youtube pause ads
Το YouTube προσθέτει μια νέα μορφή για διαφημίσεις στην τηλεόρασή σας, η οποία εμφανίζεται όταν διακόπτετε το βίντεο και αρχίζει να διατίθεται στους χρήστες.

Η κυκλοφορία φαίνεται να είναι περιορισμένη προς το παρόν, με μόνο την Dunkin Donuts να εμφανίζεται σε αυτού του είδους διαφημίσεων. Την επόμενη περίοδο όμως, αναμένουμε ευρύτερη κυκλοφορία των νέων διαφημίσεων.

iPhone 16 Pro: Τεράστια βελτίωσης στις ταχύτητες 5G

Η διαφήμιση των Dunkin Donuts λέει «Το show μπορεί να είναι paused, αλλά η πείνα σας δεν είναι». Αυτό δείχνει πως πρόκειται για έναν ξεχωριστό τύπο διαφημίσεων, όμως μέχρι στιγμής δε έχουμε παραπάνω πληροφορίες.

Το σίγουρο είναι πως αυτές οι διαφημίσεις είναι πολύ καλύτερες από τις unskippable ads των 30 δευτερολέπτων που σκέφτεται να φέρει το YouTube. Δεν ενοχλούν κατά τη διάρκεια προβολής ενός βίντεο και συνήθως όταν πατάμε pause ούτε καν τις κοιτάμε! Αν είναι να αφαιρέσει μερικές από τις άλλες διαφημίσεις, για περισσότερες pause ads, εγώ ψηφίζω ένα μεγάλο ΝΑΙ. Εσείς τι λέτε;

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.