Η αποστολή Polaris Dawn της SpaceX έγραψε ιστορία με το πρώτο εμπορικό διαστημικό περίπατο, που πραγματοποιήθηκε μόλις. Για περίπου δύο ώρες, τα μέλη του πληρώματος βγήκαν από την κάψουλα Crew Dragon “Resilience” της SpaceX, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τα ιδιωτικά διαστημικά ταξίδια.

Η έξοδος στο διάστημα ξεκίνησε στις 6:12 π.μ. (ώρα ανατολικών ΗΠΑ), με τον διοικητή Jared Isaacman και την ειδικό αποστολής Sarah Gillis να εναλλάσσονται για περίπου 20 λεπτά έξω από την κάψουλα. Κατά τη διάρκεια αυτής της ιστορικής δραστηριότητας, δοκιμάστηκαν οι νέες διαστημικές στολές EVA της SpaceX, οι οποίες αποδείχθηκαν ανθεκτικές στις σκληρές συνθήκες του διαστήματος.

«Από εδώ πάνω φαίνεται ένας τέλειος κόσμος», ανέφερε ο Isaacman καθώς έκανε το πρώτο του βήμα έξω από την κάψουλα. Οι άλλοι δύο συνταξιδιώτες, Anna Menon και ο απόστρατος συνταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας Scott “Kidd” Poteet, παρέμειναν εντός της κάψουλας, φορώντας επίσης τις EVA στολές για λόγους ασφαλείας, καθώς το σκάφος δεν διαθέτει αεροφράκτη.

Όλοι οι κίνδυνοι που συνδέονται με την αποστολή Polaris Dawn της SpaceX

Πριν από τον διαστημικό περίπατο, η αποστολή Polaris Dawn της SpaceX είχε καταφέρει να φτάσει σε ύψος περίπου 870 μιλίων (1.400 χιλιομέτρων) από τη Γη, κάνοντάς τη το πλησιέστερο σημείο που έχουν φτάσει άνθρωποι από την αποστολή Apollo 17 το 1972. Το υπόλοιπο της αποστολής περιλαμβάνει δοκιμές του συστήματος Starlink της SpaceX και 36 έρευνες, με στόχο τη βελτίωση της υγείας των ανθρώπων στη Γη και την κατανόηση των επιπτώσεων των μακροχρόνιων διαστημικών ταξιδιών στο ανθρώπινο σώμα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.