Η Apple είναι πολύ καλή σε τρία πράγματα, να δημιουργεί ένα οικοσύστημα στο οποίο κλειδώνει τους πελάτες της, να υιοθετεί υπάρχοντα χαρακτηριστικά τα οποία κάνει “πάντα καλύτερα” και να τα μετατρέπει σε “trend”, και να τα πουλάει όλα αυτά με ιδιαίτερη ευκολία. Άλλωστε, ένα από τα μεγαλύτερα προσόντα του Steve Jobs ήταν το γεγονός ότι ήταν καταπληκτικός πωλητής.

Φαίνεται λοιπόν πως η Apple, που ευτυχώς τα πάει ακόμη καλά στο μάρκετινγκ, κατάφερε και πάλι να δημιουργήσει ένα νέο “trend” με το ντεμπούτο των iPhone 16 στα οποία ενσωμάτωσε κουμπί κλείστρου κάμερας, τη στιγμή που η ίδια και πολλές ακόμα εταιρείες παλεύουν για το buttonless smartphone.

Είχε γίνει γνωστό ότι αυτό το κουμπί το ετοιμάζουν και άλλες εταιρείες, ειδικότερα στον χώρο του Android – αν και δεν είναι ξένο στους χρήστες αυτών των συσκευών, καθώς έχουν υπάρξει smartphone με τέτοιο κουμπί, ακόμα και gadget που τα προσθέτουν αυτήν τη δυνατότητα.

Τώρα, επιβεβαιώθηκε ότι τουλάχιστον μία εταιρεία Android θα προσθέσει κουμπί για την κάμερα σε ένα τηλέφωνο της, ενώ περισσότερα στοιχεία “επιβεβαιώνουν” τη χρήση τέτοιου κουμπιού στα μοντέλα μιας από τις πιο επιτυχημένες σειρές Android smartphone.

Για αρχή έχουμε τη Nubia, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρός της Ni Fei, η εταιρεία του θα προσφέρει στο επερχόμενο Z70 Ultra ένα κουμπί κλείστρου που θα είναι πιο “ρεαλιστικό”, με δυνατότητα δύο σταδίων – μισό πάτημα για εστίαση και πλήρες πάτημα για τη λήψη της φωτογραφίας.

Έπειτα, σύμφωνα με νεότερες και περισσότερες αναφορές, η Oppo ετοιμάζει τη σειρά Find X8 στην οποία θα έχει παρόμοια λειτουργία. Το κουμπί κλείστρου για την κάμερα θα είναι το “Quick Button” και θα επιτρέπει στους χρήστες να “παγώνουν τη δράση”. Μένει να δούμε αν αυτό θα είναι φυσικό κουμπί ή θα υποστηρίζει χειρονομίες, όπως το κουμπί της Apple, που προσφέρει και ζουμ με swipe.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι, όπως αναφέραμε, κουμπιά κλείστρου είχαν υπάρξει και σε παλιότερα smartphones, όπως αρκετά μοντέλα της Sony. Ωστόσο, τα gestures που φέρνει η Apple είναι σίγουρα μια χρήσιμη προσθήκη, και ελπίζουμε οι Android κατασκευαστές να προσφέρουν παρόμοια λειτουργικότητα. Όποιος δεν παραδέχεται πως η Apple έκανε το κουμπί κλείστρου για την κάμερα “καλύτερο” στα iPhone 16, τότε θα πρέπει να επανεξετάσει τις απόψεις του.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.