Η Apple αποκάλυψε επιτέλους τη σειρά iPhone 16, με κύριες βελτιώσεις που επικεντρώνονται στην κάμερα και την τεχνητή νοημοσύνη. Αν και το κουμπί Camera Control αποτέλεσε το κύριο σημείο συζήτησης, υπάρχουν και άλλες αλλαγές που αξίζουν προσοχής, όπως η αύξηση της μνήμης RAM και η υποστήριξη ενός νέου τύπου αρχείου εικόνας στις εκδόσεις Pro.

Όλα τα μοντέλα iPhone 16 διαθέτουν 8GB RAM. Πέρυσι, η Apple είχε περιορίσει αυτήν την αναβάθμιση στα Pro μοντέλα του iPhone 15, αφήνοντας τα απλά μοντέλα με 6GB. Η αύξηση κατά 2GB στις φετινές μη-Pro εκδόσεις είναι αναγκαία για την υποστήριξη του Apple Intelligence, το οποίο απαιτεί τουλάχιστον 8GB για να λειτουργήσει.

Παρ’ όλα αυτά, δεν υπήρξε βελτίωση στις ταχύτητες της USB. Και οι δύο εκδόσεις iPhone 16, κανονικές και Pro, συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις ίδιες ταχύτητες USB 2 (έως 480Mb/s) και USB 3 (έως 10Gb/s), αντίστοιχα, όπως και πέρυσι. Αν και πολλοί χρήστες προτιμούν το AirDrop για μεταφορά αρχείων, κάποιοι βασίζονται στις ενσύρματες λύσεις, και αυτό καθιστά τη μεταφορά μεγάλων αρχείων, όπως τα βίντεο Apple ProRes, πιο χρονοβόρα.

Μιλώντας για βίντεο, το iOS 18 Release Candidate πρόσθεσε ένα κουμπί παύσης κατά την εγγραφή βίντεο στην εφαρμογή Κάμερα. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν παύση και να συνεχίσουν την εγγραφή χωρίς να διαχωρίζεται το βίντεο σε πολλαπλά αρχεία.

Τέλος, οι φήμες για το JPEG-XL επιβεβαιώθηκαν. Ο κώδικας του iOS 18 αποκαλύπτει ότι τα iPhone 16 Pro υποστηρίζουν αυτόν τον τύπο αρχείου, ο οποίος προσφέρει βελτιωμένη συμπίεση και συμβατότητα με τόσο απωλεστικά όσο και χωρίς απώλειες αποτελέσματα, κάνοντάς τον ιδανικό για διάφορες χρήσεις.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.