Η Acer μπαίνει δυναμικά στον χώρο των φορητών PC-based κονσολών με το νέο Nitro Blaze 7, ακολουθώντας το ρεύμα που άνοιξε το Steam Deck. Αν και δεν είναι η πρώτη στο είδος, η συσκευή αυτή έρχεται με μερικά εντυπωσιακά χαρακτηριστικά.

Εξοπλισμένη με AMD Ryzen AI chip (8840HS, οκτώ πυρήνες, 16 threads, 39 TOPS), Radeon 780M GPU (RDNA 3), 16GB μνήμης LPDDR5X και μέχρι 2TB αποθηκευτικού χώρου NVMe, φαίνεται να προσφέρει υψηλές επιδόσεις. Υπάρχει και υποδοχή microSD για όσους θέλουν επιπλέον αποθηκευτικό χώρο.

Acer Nitro Blaze 7 Launch

Η οθόνη του Acer Nitro Blaze 7 είναι 7 ιντσών, IPS LCD με ρυθμό ανανέωσης 144Hz, ανάλυση 1080p και φωτεινότητα 500 nits, ενώ υποστηρίζει και FreeSync Premium για πιο ομαλό gaming. Ωστόσο, η μπαταρία των 50Wh δεν εντυπωσιάζει, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι η Windows-based πλατφόρμα τείνει να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από Linux-based συστήματα όπως το Steam Deck. Η έλλειψη αναφοράς στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στις πληροφορίες της Acer σίγουρα δεν είναι καλό σημάδι.

Όσον αφορά το λογισμικό, το Windows OS δεν είναι το πιο ιδανικό για χειρισμό με gamepad και οθόνη αφής, αλλά η Acer προσφέρει τη δική της εφαρμογή Game Space για ενοποίηση των gaming πλατφορμών. Όσον αφορά τις θύρες και τα λοιπά χαρακτηριστικά, έχουμε δύο USB-C (USB 4.0), θύρα 3.5mm και ένα scanner δακτυλικών αποτυπωμάτων στο κουμπί ενεργοποίησης.

Acer Nitro Blaze 7 Launch

Αν και δεν υπάρχουν ακόμα πληροφορίες για την τιμή και τη διαθεσιμότητα, το Acer Nitro Blaze 7 αναμένεται να κοστίζει περισσότερο από το Steam Deck και να είναι πιο κοντά στα επίπεδα τιμής του ASUS ROG Ally X.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.