Τις μέρες με υψηλές θερμοκρασίες, που το κλιματιστικό είναι απαραίτητο, βλέπουμε νέες αυξήσεις που σοκάρουν, στις τιμές χονδρικής για το ηλεκτρικό ρεύμα. Με αυτές τις τιμές, θα σκεφτόμαστε να ανοίξουμε το κλιματιστικό μας και τις πιο ενεργοβόρες τεχνολογικές μας συσκευές.

Η αποτυχία ελέγχου των τιμών της ενέργειας και η αδιαφορία των αρχών, βάζουν τους καταναλωτές με την πλάτη στο τοίχο, με όλα όσα έρχονται.

Οι επιδοτήσεις για το ρεύμα είναι άφαντες και ταυτόχρονα αναγακαίες. Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, οι επιδοτήσεις του Σεπτεμβρίου θα κυμαίνονται στο ύψος της επιδότησης του Αυγούστου.

Ηλεκτρικό ρεύμα τιμές

Αυτό σημαίνει πως για νοικοκυριά με καταναλώσεις μέχρι 500kWh, θα υπάρχει επιδότηση μόλις 1.6 λεπτά του ευρώ (€0.016), ανά κιλοβατώρα.

Η έκρηξη στις τιμές ρεύματος των τελευταίων ημερών, φαίνεται στις ημερήσιες τιμές παρακάτω:

26/8: 142,86€/MWh

27/8: 164,55€/MWh

28/8: 189,03€/MWh

29/8: 194,94€/MWh

Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης με το ακριβότερο ρεύμα, με μόνο τη Σερβία, τη Σλοβεντια, την Ρουμανία και την Σλοβενία να μας ξεπερνούν με μικρή διαφορά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ενίσχυση θα αφορά τα ειδικά ή πράσινα τιμολόγια στο ηλεκτρικό ρεύμα που υποχρεούνται να διαθέτουν οι πάροχοι.

Πώς θα δεις πότε είναι το επόμενο ΚΤΕΟ του αυτοκινήτου σου με ένα κλικ!

Για αυτό ας αφήσουμε μερικές ώρες το κλιματιστικό να ξεκουραστεί και ας στραφούμε σε πιο οικονομικές λύσεις, όπως ο ανεμιστήρας. Αυτές οι τιμές πάντως δε θα έπρεπε να υπάρχουν στη χώρα μας, ιδαίτερα όταν βλέπουμε χώρες όπως η Ισπανία, το Βέλγιο καιη Αυστρία, να έχουν το ρεύμα στη μισή τιμή. Ας μην αναφέρουμε τις Σκανδιναυικές χώρες, γιατί εκεί θα κλαίμε παρέα. Για παράδειγμα η Σουηδία έχει την MWh στα €4.11.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κάποιοι νομίζαν ότι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις θα τους δίνουν το ρεύμα τζάμπα… Χαχαχαχα… Και η ΔΕΗ ναι δεν ήταν καλή γιατί χρωστούσε κάτι δις αλλά αυτό ήταν το κόλπο του καρτέλ των της Ελλάδος για να γεμίσουν και άλλο της τσέπες τους… Μαζί με τα πληρωμένα λαμόγια που είχαν σαν διευθυντές κτλ… Γιατί έβλεπαν την απάτη της κλιματικής κρίσης και βρήκαν ευκαιρία και ευκαιρίες αυτοί δεν χάνουν!!! Αν ήταν ένας “Παπαδόπουλος” αυτά δεν θα υπήρχαν και ο νοων…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.