Χωρίς αμφιβολία, η Samsung κατάφερε να βρεθεί στο επίκεντρο των καλοκαιρινών τεχνολογικών συζητήσεων – όχι μόνο επειδή έχει πάντα το μεγαλύτερο event της σεζόν – και όλα δείχνουν πως τα Galaxy Buds 3/Pro μαζί με το Galaxy Watch Ultra έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης γι’ αυτό.

Τα νέα ακουστικά Galaxy Buds 3 δέχθηκαν επίκριση για την ποιότητά τους, με αρκετούς να τονίζουν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν αμέσως μετά την κυκλοφορία τους, ενώ σύντομα έγινε σαφές ότι είναι σχεδόν αδύνατο να επισκευαστούν. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι ομοιότητες τους με τα AirPods της Apple είναι δύσκολο να παραβλεφθούν – από κάποιους.

Αντίστοιχα παράξενη είναι και η ομοιότητα του Galaxy Watch Ultra με το Apple Watch Ultra, με ορισμένους υπερβολικούς να λένε ότι το ένα είναι πιστό αντίγραφο του άλλου – μάλλον θέλουν κάτι παραπάνω από οφθαλμίατρο. Βέβαια, αν δεχτούμε ότι οποιαδήποτε δημοσιότητα είναι καλή δημοσιότητα, τότε ίσως όλα αυτά να είναι προς όφελος της Samsung, σωστά;

Σε αυτό το πλαίσιο, η Samsung αποφάσισε να ανοίξει τα χαρτιά της σχετικά με τα Galaxy Watch Ultra και Galaxy Watch 7, αλλά – προς έκπληξη ορισμένων, αν όχι όλων – δεν έκανε καμία αναφορά στην Apple και τα προϊόντα του αμερικανικού κολοσσού στα οποία μοιάζουν τα δικά της wearable.

Σε πρόσφατο άρθρο της, το οποίο έχει τη μορφή συνέντευξης με τους Scott Yu και Elin Park από την ομάδα Wearable Product Planning του τμήματος Mobile eXperience Business της Samsung Electronics, συζητούνται τα νέα smartwatches της νοτιοκορεάτικης εταιρείας.

Το Samsung Galaxy Watch Ultra, η πιο πρόσφατη προσθήκη στη σειρά Galaxy Watch, σηματοδοτεί την είσοδο της Samsung στην αγορά των υπερ-πολυτελών smartwatches. Σύμφωνα με τους Yu και Park, η απόφαση για την ανάπτυξη του Galaxy Watch Ultra στηρίχθηκε σε έρευνες που ανέδειξαν τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης στην premium κατηγορία.

Στόχος της Samsung ήταν η δημιουργία ενός ευέλικτου smartwatch που να προσελκύει τόσο τους casual αθλούμενους όσο και τους επαγγελματίες αθλητές. Για να το πετύχουν αυτό, εστίασαν αρχικά σε δημοφιλείς δραστηριότητες όπως το τρέξιμο, η ποδηλασία, και η κολύμβηση.

Παρατήρησαν επίσης ότι πολλοί χρήστες εναλλάσσονται συχνά μεταξύ διαφορετικών ειδών άσκησης, κάτι που οδήγησε στην εισαγωγή των Multi-sports tiles, μιας δυνατότητας που επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν τους συνδυασμούς προπονήσεών τους και να παρακολουθούν αποτελέσματα σε διάφορες δραστηριότητες, όπως biathlon και triathlon.

Σχετικά με τον σχεδιασμό, οι Yu και Park τονίζουν ότι το Samsung Galaxy Watch Ultra εισάγει για πρώτη φορά στη σειρά το Quick Button. Αυτή η λειτουργία αναπτύχθηκε με βάση διάφορα σενάρια χρήσης, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν γρήγορη πρόσβαση στις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες λειτουργίες, με το πάτημα του κουμπιού μία ή δύο φορές. Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, κρατώντας πατημένο το κουμπί για πέντε δευτερόλεπτα, ενεργοποιείται μια σειρήνα έκτακτης ανάγκης 86 ντεσιμπέλ που ακούγεται μέχρι και 180 μέτρα μακριά.

Επίσης, το Samsung Galaxy Watch Ultra διαθέτει νέο σχεδιασμό που “αντανακλά την εμβληματική κυκλική σχεδίαση της αρχικής σειράς Galaxy Watch”. Για ακόμη μεγαλύτερη άνεση και ευελιξία, το ρολόι συνοδεύεται από πολλαπλά λουράκια που μπορούν να προσαρμοστούν και να αλλάξουν εύκολα χάρη στο απλοποιημένο Dynamic Lug System.

Όσον αφορά το μέλλον της σειράς Galaxy Watch, ο Yu αναφέρει ότι η Samsung θέλει να εστιάσει περισσότερο στις δυνατότητες AI, ενώ η Park σημειώνει ότι υπάρχει “ακόμη χώρος για βελτίωση στον τομέα των λύσεων υγείας”. Η κεντρική ερώτηση, ωστόσο, παραμένει αναπάντητη: Θα δούμε περισσότερη “έμπνευση” από την Apple στις επόμενες δημιουργίες της Samsung; Εσύ τι πιστεύεις;

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.