Η Google έκανε ένα μεγάλο βήμα προόδου με το νέο Pixel 9 Pro XL όσον αφορά την αντοχή και την ευκολία επισκευής, σε αντίθεση με το Pixel Watch 3 που δεν τα πάει τόσο καλά σε αυτούς τους τομείς.

Σύμφωνα με το iFixit, το νέο flagship της Google ξεχωρίζει για κάποιες σημαντικές διαφορές σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές. Η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή είναι ο σχεδιασμός διπλής πρόσβασης που επιτρέπει την ανεξάρτητη αφαίρεση της μπροστινής οθόνης ή του πίσω πάνελ.

Αυτό σημαίνει πως οι επισκευές γίνονται πιο εύκολες και λιγότερο ριψοκίνδυνες, καθώς δεν χρειάζεται να αφαιρέσεις την οθόνη αν δεν είναι απαραίτητο — μια διαδικασία που αποδεικνύεται επικίνδυνη, αφού η οθόνη είναι αρκετά ευαίσθητη.

Επιπλέον, η Google έχει ενισχύσει την αντοχή του Pixel 9 Pro XL με την προσθήκη ενός μεσαίου πλαισίου που αυξάνει τη δομική σταθερότητα, κάνοντάς το πιο ανθεκτικό στις πιέσεις. Το νέο, πιο τετράγωνο σχέδιο προσφέρει μεγαλύτερη προστασία από πτώσεις, καθιστώντας το τηλέφωνο διπλάσια ανθεκτικό από τον προκάτοχό του.

Σύμφωνα με το iFixit, και όσα αναφέρει στο παραπάνω teardown βίντεο του Pixel 9 Pro XL, η αντικατάσταση της μπαταρίας παραμένει μία πρόκληση, ωστόσο είναι ευκολότερη από τις προηγούμενες γενιές των Pixel. Βέβαια, η χρήση της ειδικής ταινίας μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη.

Επιπλέον, η αντικατάσταση της θύρας USB-C είναι ευκολότερη καθώς η θύρα είναι πλέον τοποθετημένη σε ξεχωριστή πλακέτα. Στα αρνητικά, έχουμε την αντικατάσταση της οθόνης – παρά τον σχεδιασμό διπλής πρόσβασης, η αντικατάσταση της οθόνης παραμένει ευαίσθητη διαδικασία με κίνδυνο ζημιάς κατά την αφαίρεση.

Συνολικά, το Google Pixel 9 Pro XL προσφέρει σημαντικές βελτιώσεις στην ανθεκτικότητα και την ευκολία επισκευής, με τον σχεδιασμό διπλής πρόσβασης, τη βελτιωμένη ανθεκτικότητα και την απλοποιημένη αντικατάσταση εξαρτημάτων να το κάνουν πιο φιλικό για τον χρήστη.

Ωστόσο, λόγω της δυσκολίας σε κάποιες επισκευές, όπως η αφαίρεση της οθόνης και της μπαταρίας, προτείνεται να απευθυνθείς σε επαγγελματίες αν δεν έχεις εμπειρία στις επισκευές. Καλή δουλειά Google, αλλά έχεις ακόμη δρόμο μπροστά σου.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Φλκαταπλητικο!!! Η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή είναι ο σχεδιασμός διπλής πρόσβασης που επιτρέπει την ανεξάρτητη αφαίρεση της μπροστινής οθόνης ή του πίσω πάνελ.!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.