Μόλις λίγες μέρες από την κυκλοφορία των νέων Pixel 9, οι χρήστες έχουν ήδη αρχίσει να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ασύρματη φόρτιση. Αν έχεις αποκτήσει ένα από τα νέα μοντέλα, ιδιαίτερα το Pixel 9 Pro XL, ίσως έχεις προσέξει ότι το τηλέφωνο δυσκολεύεται να φορτίσει ασύρματα. Ας δούμε αναλυτικά τι αναφέρουν οι χρήστες, πώς απάντησε η Google, και ποια είναι η γενικότερη κατάσταση με την ασύρματη φόρτιση στα νέα Pixel.

Πολλοί κάτοχοι των νέων Pixel 9 αναφέρουν ότι το τηλέφωνο αποσυνδέεται από τον ασύρματο φορτιστή λίγο μετά την έναρξη της φόρτισης. Συγκεκριμένα, ενώ το τηλέφωνο φαίνεται να φορτίζει κανονικά για λίγη ώρα, ξαφνικά σταματά να φορτίζει ή αποσυνδέεται από τον ασύρματο φορτιστή, παρόλο που παραμένει στη θέση του χωρίς καμία παρεμβολή. Σε μερικές περιπτώσεις, όπως με το δεύτερης γενιάς Pixel Stand της Google, το τηλέφωνο “αναγνωρίζει” τον φορτιστή, αλλά δεν ξεκινά τη φόρτιση.

Το πρόβλημα εμφανίζεται ακόμα και χωρίς θήκη στο τηλέφωνο και φαίνεται να παραμένει ανεξαρτήτως του ασύρματου φορτιστή που χρησιμοποιείται, ακόμα και με αυτούς που υποστηρίζουν το πρότυπο MagSafe της Apple. Μάλιστα, ένας χρήστης ανέφερε ότι η φόρτιση λειτουργεί κανονικά με ένα συγκεκριμένο φορτιστή Qi2 της Belkin. Άλλη πηγή επιβεβαιώνει το πρόβλημα, σημειώνοντας ότι όταν το Google Pixel 9 Pro XL τοποθετείται στο Pixel Stand, το τελευταίο αρχίζει να αναβοσβήνει πορτοκαλί και λευκό φως, υποδεικνύοντας κάποιο σφάλμα.

Πιθανές αιτίες μπορεί να είναι η κακή ευθυγράμμιση του τηλεφώνου με το φορτιστή, κάποιο θέμα λογισμικού, ή πρόβλημα υλικού, είτε στον φορτιστή, είτε στο τηλέφωνο. Ένας χρήστης στο reddit εικάζει ότι το πρόβλημα ίσως οφείλεται στην ακατάλληλη τοποθέτηση της επαγωγικής σπείρας μέσα στο τηλέφωνο.

Η Google έχει ήδη ενημερωθεί για το πρόβλημα και φαίνεται ότι η ομάδα υποστήριξης της έχει αναγνωρίσει το ζήτημα, το οποίο αντιμετωπίζουν μαζί με την ομάδα μηχανικών. Παρόλα αυτά, η εταιρεία δεν έχει δώσει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τη λύση του προβλήματος. Σύμφωνα με ένα χρήστη, η Google προσέφερε κάποιες βασικές συμβουλές, όπως να διασφαλίζεται ότι το τηλέ φωνο δεν υπερθερμαίνεται, να υπάρχει καλή ροή αέρα στο δωμάτιο και ότι η φόρτιση μπορεί να επιβραδύνεται όταν το επίπεδο μπαταρίας φτάσει στο 60%. Επιπλέον, στο φόρουμ υποστήριξης της Google, ένας συντονιστής ανέφερε ότι το ζήτημα έχει προωθηθεί για περαιτέρω έλεγχο και έρευνα.

Υπήρξε επίσης κάποια σύγχυση σχετικά με το πρότυπο ασύρματης φόρτισης που υποστηρίζει η σειρά Google Pixel 9. Τα νέα Pixel υποστηρίζουν το παλαιότερο πρότυπο Qi και όχι το νεότερο Qi2. Η Google δήλωσε ότι το παλαιότερο πρωτόκολλο Qi είναι πιο ευρέως διαθέσιμο στην αγορά και ότι δεν υπάρχουν σημαντικά οφέλη από τη μετάβαση στο Qi2.

Το θέμα με την ασύρματη φόρτιση των Pixel 9, και ειδικά του Pixel 9 Pro XL, είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολλούς χρήστες και φαίνεται να αναγνωρίζεται από τη Google. Ενώ η εταιρεία εργάζεται για μια λύση, είναι σημαντικό να παρακολουθείς τις ενημερώσεις και να δοκιμάζεις διάφορες λύσεις όπως αυτές που προτείνει ο κολοσσός της αναζήτησης. Ελπίζουμε σύντομα να υπάρξει μια επίσημη διόρθωση που θα λύσει το πρόβλημα οριστικά. Μέχρι τότε, μείνε συντονισμένος για περισσότερα νέα!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΕΊΣΤΕ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΕ ΘΈΜΑΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑΣ ΣΑΣ ΑΓΑΠΆΜΕ ΌΛΟΙ ΕΔΏ ΣΤΟ ΚΙΆΤΟ ΧΩΡΙΌ ΣΑΣ ΌΛΟΙ ΕΣΑΣ ΔΙΑΒΆΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΏΝΟΝΤΑΙ!!! ΒΛΈΠΩ ΌΤΙ ΈΧΕΤΕ ΑΠΌ ΌΛΑ ΤΑ ΘΈΜΑΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ!!! ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ ΚΑΙ ΠΆΛΙ!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.