Ο ερασιτέχνης φωτογράφος και επιστήμονας Gaurav Agrawal έλαβε μια φωτογραφία τον Αύγουστο του 2019 και αργότερα την ανέβασε στην ιστοσελίδα Flickr. Οι χρήστες του Android, συμπεριλαμβανομένων αυτών με Samsung και Google Pixel smartphones ξεκίνησαν να τη κατεβάζουν. Και τότε ακριβώς ήταν που κατέληξαν με προβλήματα.

Η ανακοίνωση της Cosmote για τα νέα προγράμματα σταθερής

Πιο συγκεκριμένα, ένας μεγάλος αριθμός χρηστών ισχυρίστηκαν ότι τα smartphones τους άρχιζαν να απενεργοποιούνται και να ενεργοποιούνται από μόνα τους, κάτι που έδειχνε ότι έπρεπε να γίνει factory reset.

Δεν έκανα κάτι σκόπιμα. Δεν γνώριζα ότι το format θα το κάνει. Ο λόγος που συμβαίνει το glitch είναι γιατί η φωτογραφία έχει γίνει export από το LR σε ProPhotoRGB format το οποίο δεν είναι συμβατό με τα Android smartphones για κάποιον λόγο.

Καθώς η ποιότητα των ψηφιακών φωτογραφιών έχει βελτιωθεί, τα τηλέφωνα πρέπει να ελέγχουν ποιος είναι ο «χρωματικός χώρος» της εικόνας για να υπολογίσουν πώς θα την εμφανίσουν σωστά», αναφέρουν οι ερευνητές της εταιρείας ασφαλείας Pen Test Partners. Έτσι γνωρίζει ένα τηλέφωνο πώς να εμφανίζει ακριβώς τη σωστή απόχρωση του πράσινου, για παράδειγμα.

Και συνεχίζουν: «Είναι επίσης δυνατό να δημιουργηθούν σκόπιμα εικόνες που έχουν περισσότερες χρωματικές πληροφορίες από αυτές που μπορούν να διαχειριστούν ορισμένες συσκευές. Αυτό που συνέβη εδώ είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο ορισμένα τηλέφωνα αντιμετωπίζουν αυτές τις περιπτώσεις πήγε στραβά. Το τηλέφωνο κρασάρει επειδή δεν ξέρει πώς να το αντιμετωπίσει σωστά και οι προγραμματιστές λογισμικού πιθανώς δεν είχαν σκεφτεί ότι αυτό μπορεί να συμβεί.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.