Το OnePlus Nord 4 σηματοδότησε μια ενδιαφέρουσα επιστροφή για την εταιρεία με την μεταλλική πλάτη, κάτι που έλειπε εδώ και καιρό από τα smartphone όλης της βιομηχανίας. Αυτή η επιλογή ξεχωρίζει ανάμεσα σε συσκευές με γυάλινα ή πλαστικά πίσω καλύμματα, αλλά δυστυχώς, ξεχωρίζει και για έναν άλλο λόγο – την εξαιρετικά χαμηλή επισκευασιμότητα του τηλεφώνου.

Ένα teardown video δείχνει πόσο δύσκολο είναι να ανοίξεις το Nord 4 για επισκευή. Η μεταλλική πλάτη καθιστά την πρόσβαση στο εσωτερικό του τηλεφώνου πολύπλοκη. Ακόμα και αν προσπαθήσεις να ανοίξεις τη συσκευή από το γυάλινο κομμάτι στην κορυφή, προκαλείται ζημιά στο περίβλημα.

Η αφαίρεση του μετάλλου είναι το πιο περίπλοκο στάδιο της επισκευής. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα. Παρ’ όλα αυτά, το OnePlus Nord 4 καταλήγει να έχει μια βαθμολογία 4 στα 10 όσον αφορά την επισκευασιμότητα, όπου το 10 δείχνει την ευκολότερη επισκευασιμότητα και το 0 την πιο δύσκολη.

Αναλυτικότερα, η οθόνη είναι το πιο δύσκολο κομμάτι για αντικατάσταση, με βαθμολογία 0.5/2. Το ίδιο ισχύει και για τον εσωτερικό σχεδιασμό και την οργάνωση των εξαρτημάτων. Η διαθεσιμότητα ανταλλακτικών, η ευκολία αντικατάστασης της μπαταρίας και η ευκολία αντικατάστασης άλλων εξαρτημάτων βαθμολογούνται με 1/2.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.