Ο αστροναύτης και αστροφωτογράφος Donald Pettit δείχνει μια απίστευτα εντυπωσιακή φωτογραφία από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που πλέον δεν μπορεί να ληφθεί.

Με μεγάλο χρόνο έκθεσης, τα αστέρια αφήνουν ομόκεντρα ίχνη σε αυτή την εικόνα που τραβήχτηκε από τον ISS το 2012.

Μια ερώτηση που προκύπτει είναι γιατί τα αστέρια δεν είναι ορατά στις φωτογραφίες που λαμβάνονται από τον ISS. Αν και υπάρχουν φωτογραφίες που παρουσιάζουν αστέρια στο background, πολλές από αυτές δεν δείχνουν τίποτα πέρα από το σκοτάδι.

Μια τυπική άποψη από τον ISS δεν δείχνει αστέρια στο φόντο.

Η αλήθεια είναι ότι τα αστέρια θα ήταν πιο ορατά από το διάστημα, χωρίς η ατμόσφαιρά μας να παρεμποδίζει το φως. Ωστόσο η φωτογραφία των άστρων από τη Γη απαιτεί μεγάλο χρόνο έκθεσης στη κάμερα. Κατά τη διάρκεια αυτού, η κάμερα θα πρέπει να παραμείνει στραμμένη ακριβώς στο διαστημικό αντικείμενο που προσπαθείς να αποθανατίσεις.

Κάποτε αυτό ήταν εφικτό στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπως αναδεικνύεται σε μια φωτογραφία που τράβηξε ο αστροναύτης κατά τη διάρκεια της παραμονής του σε αυτόν το 2003, η οποία περιέχει πράσινη λάμψη από το ατομικό οξυγόνο της γήινης ατμόσφαιρας και ένα πλήθος αστεριών.

 

Η φωτογραφία δήλαδή έγινε εφικτή λόγω της τροχιάς του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού εκείνη την εποχή. Aπό το 2006 ο ISS έχει προσαρμόσει τη γωνία του, με τη μία πλευρά του να παραμένει στραμμένη προς τη Γη. Ο Pettit τράβηξε την παραπάνω φωτογραφία χρησιμοποιώντας έκθεση 30 δευτερολέπτων, αλλά τώρα μια τέτοια έκθεση θα σας έδινε απλώς τα αστέρια σαν trails.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.