Αν κάποιος κάτσει και συγκρίνει τα προγράμματα Cosmote Double Play SIM Unimited 4G και 5G με τα αντίστοιχα προγράμματα που ανακοίνωσε η Nova πριν από μερικές ημέρες θα διαπιστώσει ότι τουλάχιστον το 5G υπερτερεί έναντι της Cosmote, το Nova 5G Home Internet. Στην ουσία πρόκειται για προγράμματα που συνδυάζουν σταθερή γραμμή μέσω κινητής και internet. Γιατί όμως το πακέτο της Nova είναι καλύτερο;

Τα Cosmote Double Play 4G και 5G έχουν κόφτη στα 400GB. Μετά την κατανάλωση εκ μέρους σου 400GB η ταχύτητα πέφτει στα 15Mbps και στα δυο προγράμματα. Στη Nova, στο μεν 4G Home Internet σου δίνει 200GB και μετά πέφτει στα 10Mbps, ενώ στο 5G Home internet σου δίνει 2TB και μετά πέφτει στα 10Mbps.

Ωστόσο στα προγράμματα της Nova αυτός ο περιορισμός δεν αναφέρεται μέσα στο τιμοκατάλογο, ενώ είναι αδιανόητο να εφαρμόζεται αν συνδυαστεί με EON, οπότε διατηρούμε μια ελπίδα να είναι απεριόριστο το 5G. Η Nova η ίδια διαφημίζει συνδυασμό με EON, αν κάποιος πάρει τον συνδυασμό EON πως θα δουλέψει η υπηρεσία μετά τα 2TB, καθώς μέχρι πρόσφατα δήλωναν ότι το EON θέλει 30-50Mbps για να δουλέψει. Είναι εγκληματικό και μεγάλο φάουλ να έχουν βάλει τέτοιον περιορισμό σε συνδυαστικά πακέτα με EON.

Τέλος είναι και πιο φθηνά. 20 ευρώ το 4G της Nova, 26 ευρώ το 5G της ίδιας εταιρείας σε σχέση με τα 35.90 για το 4G της Cosmote και 49.90 για το 5G της ίδιας εταιρείας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλησπέρα σας. Έχω κάνει το 5G πρόγραμμα. Αυτό το μήνα είμαι ήδη στα 250 Gb βάσει του access point, δεν έχω δει ακόμα κόφτη. Επίσης όταν έκανα το πρόγραμμα δεν μου ανέφερε κάνεις για κόφτη. Μήπως οι πωλητές μπερδεύουν τα παλιά προγράμματα με τα νέα;

  2. @Κώστας Χατζηπαυλου θα μας βοηθούσε πάρα πολύ αν μπορείς να μας πεις τι θα γίνει μετά τα 2TB αν μπορέσεις να τα φθάσεις.

  3. Οι ταχύτητες δικτύου κινητής της Cosmote είναι υπερδιπλάσιες από NOVA και VF. Όταν αρχίσετε να το βάζετε σαν παράγοντα και παράμετρο τότε έχει νόημα η μάχη cosmote εναντίον όλων. Έως τότε είναι με διαφορά η πιο φτηνή εταιρεία σε επιδόσεις ανά €.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.