Η Apple εξέδωσε νέα προειδοποίηση προς τους χρήστες iPhone για πιθανές επιθέσεις spyware σε 98 χώρες. Από το 2021, η Apple έχει στείλει προειδοποιήσεις σε χρήστες iPhone σε πάνω από 150 χώρες.

Αυτή την εβδομάδα, χρήστες ανέφεραν μέσω της πλατφόρμας X ότι έλαβαν προειδοποιήσεις από την Apple για spyware που μπορεί να παραβιάσει τα iPhone τους εξ αποστάσεως. Οι νέες ειδοποιήσεις δεν αποκάλυψαν την ταυτότητα των επιτιθέμενων ή τις συγκεκριμένες χώρες όπου στάλθηκαν οι ειδοποιήσεις.

Η Apple έγραψε στους θιγόμενους χρήστες: “Η Apple ανίχνευσε ότι είστε στόχος επίθεσης mercenary spyware που προσπαθεί να παραβιάσει εξ αποστάσεως το iPhone σας.”

Επιπλέον, η Apple σημειώνει ότι τέτοιες επιθέσεις είναι σπάνιες και πιο εξελιγμένες από το συνηθισμένο κυβερνοέγκλημα ή το καταναλωτικό κακόβουλο λογισμικό. Αυτές οι επιθέσεις είναι δαπανηρές και στοχεύουν λίγα άτομα.

Η νέα ειδοποίηση υποδηλώνει ότι οι επιτιθέμενοι μπορεί να στοχεύουν χρήστες λόγω της ταυτότητάς τους ή των δραστηριοτήτων τους. Η εταιρεία καλεί τους χρήστες να λάβουν σοβαρά υπόψη την προειδοποίηση.

Τον Απρίλιο, η Apple συμβούλευσε τους χρήστες να ενεργοποιήσουν το Lockdown Mode στα iPhone τους, απενεργοποιώντας αρκετές λειτουργίες και μειώνοντας την πιθανότητα επιθέσεων spyware.

Επίσης, προειδοποίησε τους χρήστες να μην επισκέπτονται συνδέσμους, να μην εγκαθιστούν εφαρμογές, να μην ανοίγουν αρχεία ή να μην παρέχουν κωδικούς επαλήθευσης και κωδικούς πρόσβασης μέσω τηλεφώνου.

Τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, η Apple προειδοποίησε δημοσιογράφους και ηγέτες της αντιπολίτευσης ότι αποτελούν στόχους από κρατικά χρηματοδοτούμενους επιτιθέμενους.

Οι ειδοποιήσεις στάλθηκαν σε σημαντικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένων των Shashi Tharoor, Rahul Gandhi, Raghav Chaddha και Mahua Moitra.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.