Το Google Maps προσπαθεί να βγάλει έσοδα στην εταιρία και φυσικά θα το κάνει με διαφημίσεις. Ένας χρήστης του X, με το όνομα Anthony Higman, μας έδειξε πως η Google έχει αρχίσει ήδη τις δοκιμές και το αποτέλεσμα είναι το λιγότερο, επικίνδυνο.

Σύμφωνα με το screenshot, η εφαρμογή πετάει ένα popup μήνυμα, για να επισκεφθούμε καταστήματα στον δρόμο μας. Μάλιστα, στον Higman πρότεινε και ένα κατάστημα με βαθμολογία 2.9 στα 5, που είναι μέτριο.

Μάλιστα, αυτές οι διαφημίσεις φαίνεται να λειτουργούν χωρίς πρόσβαση στα ενδιαφέροντά μας και απλά εμφανίζονται ανάλογα με την περιοχή.

Το πρόβλημα ποιο είναι όμως; Ότι έχουμε ένα μεγάλο μήνυμα, στην οθόνη πλοήγησης, που δεν φεύγει αν ο χρήστης δεν πατήσει την ακύρωση ή να βάλει το κατάστημα στο δρομολόγιό του. αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να πάρει τα ματιά του από το δρόμο για να πατήσει την επιλογή στην οθόνη του κινητού ή του αυτοκινήτου.

Google Maps διαφημίσεις
Οι Χάρτες Google ενδέχεται να προτείνουν στάσεις με χορηγία ενώ οδηγείτε.

Λες και δεν έχουμε αρκετές διαφημίσεις, η Google θεωρεί πως και στο Maps, που τρέχει όσο οδηγούμε, είναι καλό μέρος για να πετάει διαφημίσεις και να μας τραβάει την πρόσοψή.

Αφού οι διαφημίσεις εμφανίζονται κατά την οδήγηση και όχι όταν είμαστε σταθμευμένοι, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες. Μάλιστα, το παράθυρο της διαφημίσεις δεν εξαφανίζεται μόνο του μετά από κάποιο χρονικό διάστημα μερικών δευτερολέπτων, αλλά ο χρήστης πρέπει να πατήσει σε μια από τις δύο επιλογές που δίνει. Αν τελικά η Google εφαρμόσει την λειτουργία των διαφημίσεων σε όλους τους χρήστες, θα είναι και η ώρα να αλλάξουμε εφαρμογή πλοήγησης.

Google Maps διαφημίσεις

Μια χορηγούμενη διαφήμιση στους Χάρτες Google στη μέση του ταξιδιού σας θα μπορούσε ενδεχομένως να σας κάνει να χάσετε τα μάτια σας που έπρεπε να πάτε ή να βγείτε εκτός λωρίδας, ειδικά αν είστε νέος ή άπειρος οδηγός.

Η Google φαίνεται να έχει πάρει αυτή τη λαμπερή ιδέα από τη θυγατρική της, Waze, η οποία φέρεται να εμφανίζει υποστηρικτικές προτάσεις μόνο όταν το όχημά σας δεν κινείται, αλλά, όπως παρατήρησαν ορισμένοι χρήστες, αυτό δεν ισχύει.

Ασφάλιση οχημάτων μέσω Gov.gr Wallet: Αυτή είναι η νέα δυνατόητα

Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό αν η δυνατότητα βρίσκεται σε δοκιμαστική περίοδο ή αν είναι εδώ για να μείνει. Αν ισχύει το δεύτερο, θα σας ετοιμάσουμε μια λίστα με εφαρμογές πλοήγησης, ώστε να βρείτε αυτή που σας ταιριάζει περισσότερο.

 Ο Higman έχει ήδη δηλώσει ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί την εφαρμογή εάν λαμβάνει υποστηρικτικές προτάσεις κάθε φορά που οδηγεί. Και εμείς αυτό θα κάναμε!

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.