Η επιχείρηση κινητής τηλεφωνίας της Samsung το 2024 τα πηγαίνει αρκετά καλά σε βασικές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης. Παρατηρητές της αγοράς έχουν αποκαλύψει προηγουμένως ότι η Samsung ήταν η πιο δημοφιλής μάρκα smartphone στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2024, αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή.

Τα στοιχεία της αγοράς από την Canalys δείχνουν ότι η νέα σειρά Galaxy S24 της Samsung, ιδίως το βασικό μοντέλο και το Ultra, κατέγραψαν σημαντικά υψηλότερες αποστολές στην Ευρώπη καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2024 από ό,τι τα μοντέλα S23 ένα χρόνο πριν.

Τους πρώτους τρεις μήνες του 2024, το Galaxy S24 Ultra ξεπέρασε το επιβλητικό νούμερο των 1.6 εκατομμυρίων αποστολών σε ολόκληρη την Ευρώπη (εξαιρουμένης της Ρωσίας). Το βασικό μοντέλο κατέγραψε επίσης 1.1 εκατομμύρια αποστολές.

Αντίθετα, πέρυσι, τα Galaxy S23 και S23 Ultra έφτασαν τα 0.8 και 0.9 εκατομμύρια αποστολές, αντίστοιχα. Αυτό δείχνει ότι τα premium τηλέφωνα 2024 της Samsung είναι πιο δημοφιλή στη Γηραιά Ήπειρο από τους προκατόχους τους.

Canalys Q1 2024 Samsung Galaxy S24

Είναι ενδιαφέρον ότι τα τηλέφωνα Galaxy A3x και A5x φέτος δεν ανέβηκαν στο Top 10, αλλά το Galaxy A15 ήταν ένα απίστευτα επιτυχημένο τηλέφωνο στην Ευρώπη. Και μάλιστα με εκπληκτικό τρόπο.

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία από την Canalys, το τηλέφωνο που κατέγραψε τις υψηλότερες αποστολές στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2024 ήταν το iPhone 15 Pro Max. Αλλά αυτό είναι μόνο θέμα προοπτικής.

Στην κατάταξή της, η Canalys χωρίζει το Galaxy A15 LTE και το Galaxy A15 5G σε διαφορετικές στήλες. Ωστόσο, αν συνδυάσουμε τις αποστολές τόσο των παραλλαγών LTE όσο και των παραλλαγών 5G, αυτές ανέρχονται σε 2.8 εκατομμύρια και ξεπερνούν το iPhone 15 Pro Max κατά περίπου 0.2 εκατομμύρια αποστολές.

Με άλλα λόγια, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τις δυνατότητες συνδεσιμότητας, το Galaxy A15 ήταν το τηλέφωνο Samsung με τις περισσότερες αποστολές στην Ευρώπη το πρώτο τρίμηνο του 2024, ακολουθούμενο από το iPhone 15 Pro Max, το iPhone 15 Pro και το Galaxy S24 Ultra. Το Galaxy A25 5G μπήκε επίσης μετά βίας στη λίστα με 0.9 εκατομμύρια αποστολές καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους.

Όσον αφορά το υπόλοιπο του 2024, οι παρατηρητές της αγοράς λένε ότι οι δυνατότητες AI θα διαδραματίσουν τεράστιο ρόλο στην περαιτέρω πορεία, ιδιαίτερα για την premium κατηγορία. Αυτά είναι σπουδαία νέα για τη Samsung, βλέποντας πώς το Galaxy AI φαίνεται να ηγείται της αγοράς χάρη σε έξυπνες λειτουργίες όπως Circle to Search, Summarize, Generative Edit, και άλλες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.