Η ακτινοβολία των smartphones έχει γίνει ένα καυτό θέμα τον τελευταίο καιρό, ιδίως με τις ανησυχίες σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία που συνδέονται με αυτήν. Η Samsung, ένας διακεκριμένος κατασκευαστής τηλεφώνων, έχει τεθεί υπό έλεγχο για τα επίπεδα SAR των Galaxy S22 και A23. Ας εμβαθύνουμε στο σημερινό τοπίο της ακτινοβολίας των smartphone στα τηλέφωνα Samsung, εξετάζοντας τόσο τις ανησυχητικές τάσεις όσο και τις καθησυχαστικές εξελίξεις, με βάση μια πρόσφατη έκθεση που δημοσιεύθηκε από την Stocklytics.

Πριν ασχοληθούμε με συγκεκριμένα μοντέλα, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε τη μετρική που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της απορρόφησης ενέργειας ραδιοσυχνοτήτων (RF) από το ανθρώπινο σώμα: τον Ειδικό Ρυθμό Απορρόφησης, γνωστό στους περισσότερους ως SAR. Οι ρυθμιστικοί φορείς θεσπίζουν όρια SAR για να διασφαλίσουν την ασφαλή χρήση των τηλεφώνων. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) επιβάλλει μέγιστο SAR 1.6 W/kg για τηλέφωνα που κρατούνται στο αυτί και 1.6 W/kg για χρήση στο σώμα.

Η οικονομική αναλύτρια Edith Reads από την Stocklytics επεσήμανε μια πιθανή ανησυχία σχετικά με τα προηγμένα χαρακτηριστικά, τις ισχυρές κεραίες και τις απαιτητικές απαιτήσεις ισχύος σε ορισμένα μοντέλα της Samsung. Αυτοί οι παράγοντες μπορεί να συμβάλλουν σε υψηλότερες ηλεκτρομαγνητικές εκπομπές για τη διατήρηση της ανώτερης λειτουργικότητας. Η σειρά Galaxy S22 εμφανίζει SAR αυτιού 1.21 W/kg, πλησιάζοντας το όριο της FCC. Το SAR σώματος 1.59 W/kg εγείρει περαιτέρω ερωτήματα. Ομοίως, το A23 διαθέτει ακόμη υψηλότερο SAR αυτιού 1.49 W/kg, ξεπερνώντας τα ρυθμιστικά όρια – διαφορά τιμής, διαφορά ποιότητας, σε όλα τα επίπεδα;

SAR

Παρά τις ανησυχίες αυτές με ορισμένα μοντέλα όπως τα S22 και A23, η Samsung έχει ιστορικό παραγωγής συσκευών με χαμηλά επίπεδα SAR, όπως τα A55 και A35 5G που παρουσιάζουν αμελητέα επίπεδα ακτινοβολίας. Επιπλέον, συσκευές όπως το Galaxy Note 10+ έχουν εντυπωσιακά χαμηλό SAR αυτιού 0.19 W/kg, ενώ το A72 επιδεικνύει σταθερό SAR αυτιού 0.23 W/kg. Η σειρά S24 της Samsung που κυκλοφόρησε πρόσφατα παρέχει ελπίδες, καθώς παρουσιάζει συγκριτικά χαμηλότερα επίπεδα ακτινοβολίας, παρά την ενσωμάτωση προηγμένων χαρακτηριστικών, με SAR αυτιού 1.06 W/kg και SAR σώματος 1.30 W/kg, δείχνοντας τη δέσμευσή της εταιρείας προς την ασφάλεια των χρηστών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πολύ ενδιαφέρον άρθρο.
    Δεν ήξερα ότι μπορεί να αγοράζουμε υποτιθέμενα ελεγμένα προϊόντα (διόλου φθηνά) και να έχουν τόσο σοβαρά “θέματα” με επιπτώσεις για την υγεία μας.
    Ευχαριστούμε!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.