Μια νέα πληροφορία σχετικά με τη σειρά Huawei Mate 70, μιλάει για σημαντική βελτίωση στις επιδόσεις, χάρη σε έναν σούπερ πυρήνα, που θα έχει το επερχόμενο Kirin chip. Οι πληροφορίες έρχονται από τον @SmartPikachu, που έχει καλό ιστορικό. Ο διάσημος leakster ισχυρίζεται πως το νέο Kirin SoC, θα φέρει το Mate 70 σε κορυφαίες θέσεις όσον αφορά τις επιδόσεις.

Όμως, μέχρι στιγμής η φύση του “σούπερ πυρήνα” παραμένει ασαφής. Είναι πιθανό η Huawei να ανάπτυξη αρχιτεκτονική chip, παρόμοια με αυτή που έχουμε συναντήσει στους επεξεργαστές της Qualcomm και της MediaTek, όπου έχουν έναν πολύ δυνατό πυρήνα επιδόσεων. Όμως οι λεπτομέρειες για την υλοποίηση της Huawei είναι ελάχιστες.

Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που ακούμε πως η Huawei έχει στα σκαριά ένα chip που θα ξεπερνάει τους 1.1 εκατομμύρια πόντους στο AnTuTu. Στο παρελθόν είχαμε ακούσει πως αυτό το chip θα ήταν το Kirin 9010 του Huawei Pura 70, όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε. Τώρα όμως ακούμε μέσα από διαρροές πως το επερχόμενο chip της Huawei θα φέρει αξιοσημείωτη βελτίωση στην απόδοση, ενώ πιθανότατα θα καταφέρει να πέσει στα 5nm.

Επιπλέον, ο SmartPikachu, αφήνει υπαινίσσεται πως το νέο chip θα μπορεί φέρει την Huawei σε σημείο, να μπορεί να συγκριθεί με το iPhone 16. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, η Huawei ενδέχεται να ετοιμάζει κάτι πολύ δυνατό, που θα την φέρει στο ίδιο επίπεδο με την υπόλοιπη βιομηχανία. Από την άλλη είναι λίγο ακραίο να κατάφερε η εταιρία να δημιουργήσει από το 0 κάτι τόσο δυνατό, όμως η Huawei μας έχει συνηθίσει σε εκπλήξεις.

Η σειρά Huawei Mate 70 φημολογείται πως θα είναι η πρώτη που θα έρθει με προεγκατεστημένο το νέο λειτουργικό της εταιρίας HarmonyOS NEXT. Το νέο λειτουργικό θα σταματήσει να είναι συμβατό με εφαρμογές Android, ενώ έχει ήδη δική του πλατφόρμα με πάνω από 4.000 εφαρμογές από κινέζικες εταιρίες και επιχειρήσεις. Ο αριθμός των εφαρμογών αυξάνεται ραγδαία, όμως απουσιάζουν οι περισσότερες δημοφιλείς εφαρμογές από Αμερική και Ευρώπη.

Vodafone CU: Τελευταία ευκαιρία για την καλύτερη προσφορά της Vodafone

Άλλες διαρροές δηλώνουν πως η Huawei αυξάνει τους στόχους της για παραγωγή του Mate 70, ώστε πουλήσει 40-50% παραπάνω συσκευές σε σχέση με το Mate 60, που την έφερε στην Νο1 θέση στην Κίνα.

Είναι αρκετά νωρίς όμως για να είμαστε σίγουροι και η Huawei εδώ και καιρό λειτουργεί κάτω από πλήρη μυστικότητα, ώστε να αποφύγει τυχόν περιορισμούς των ΗΠΑ, οπότε καλό θα ήταν να είμαστε επιφυλακτικοί με αυτές τις πληροφορίες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.