Ήταν πρώτο το techmaniacs.gr όταν είχε αναφερθεί στα σοβαρά προβλήματα που παρουσίαζε ο χάρτης ταχυτήτων κινητής 4G/5G της Nova  όπου σε ορισμένα τετράγωνα δεν εμφάνιζε τις ταχύτητες και πλέον ενημερώνει με SMS μάλιστα που έστειλε στα κινητά τηλέφωνα για τον ανανεωμένο χάρτη.

Δυστυχώς, από τις ελάχιστες δοκιμές που κάναμε, διαπιστώσαμε ακριβώς τα ίδια προβλήματα, μόνο που πλέον εμφανίζει ταχύτητες σε περισσότερα τετράγωνα και πάλι όμως χωρίς να ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα. Βέβαια, πρόκειται για εκτίμηση ταχυτήτων, ωστόσο η εντύπωση που μας δίνεται είναι ότι απλά έβαλαν να εμφανίζει πλασματικές (σε πολλές περιπτώσεις) ταχύτητες σε όποιο σημείο του χάρτη και αν πατήσεις.

Να τι αναφέρει σχετικά με την εκτίμηση ταχυτήτων

Η εκτίμηση ταχυτήτων παράγεται από θεωρητικά μοντέλα που επιχειρούν να προσομοιώσουν τον τρόπο που μοιράζονται οι πόροι του δικτύου στους χρήστες, βασιζόμενα στα παρακάτω:

  • Χαρακτηριστικά και λειτουργίες του δικτύου και του εξοπλισμού του χρήστη
  • Χαρακτηριστικά διάδοσης των ραδιοκυμάτων
  • Χωρική και χρονική κατανομή της κίνησης του δικτύου

Τα σενάρια προσομοίωσης θεωρούν στατικό χρήστη σε εξωτερικό περιβάλλον με χρήση τερματικής συσκευής συμβατής με τις τεχνολογίες του δικτύου της Nova.

Όσον αφορά το 5G σου λέει ξεκάθαρα ότι δεν είναι ακόμα ολοκληρωμένος ωστόσο εμφανίζει ταχύτητες 4G/5G όταν πιέζεις πάνω. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Επισημαίνεται ότι επίκειται η επικαιροποίηση του γεωγραφικού χάρτη ταχυτήτων με το εύρος τιμών για την τεχνολογία 5G, καθώς τα θεωρητικά μοντέλα για την παραγωγή των όσο το δυνατόν πιο αξιόπιστων αποτελεσμάτων βρίσκονται υπό διαμόρφωση λόγω της πολυπλοκότητας της νέας τεχνολογίας. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα, η Nova παρέχει κανονικά κάλυψη 5G στις περιοχές, όπου έχει εγκαταστήσει δίκτυο 5ης γενιάς.

Δες εδώ τις περιοχές που καλύπτονται από το δίκτυο 5G της Nova.

Ο νέος χάρτης κινητής είναι διαθέσιμος εδώ

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Βεβαια υπαρχουν Κάποιοι π παίρνουν αντροιντ κινητά (πιο φτηνα)χωρίς ευρωπαϊκές συχνότητες.. π.χ. b20 800mhz sta 4g . Κ οι 3 εταιρίες σ αυτήν την συχνότητα είχαν ρίξει τα περισσότερα μύρια στις άδειες συχνοτητας τους..στα 5g έχει χαθεί η μπάλα στις συχνοτητες δεν ξέρω τι γινεται

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.