Η κυκλοφορία των Samsung Galaxy S23 έγινε η αιτία οι χρήστες να προσέξουν ένα μεγάλο πρόβλημα στις Android ROMs που δημιουργούν οι κατασκευαστές. Σχεδόν αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση των τηλεφώνων, ξεκίνησαν να δημοσιεύονται αναφορές για το τεράστιο μέγεθος των αρχείων συστήματος, που οφείλεται κυρίως στα bloatware.

Οι αναφορές σημείωναν ότι το One UI 5.1 μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 70GB, ενώ σε δικό μας Galaxy S21+ το One UI 5.0 πιάνει σχεδόν 100GB – εφόσον εφαρμόσαμε όλες τις συμβουλές που σας προτείνουμε, κάτι που κάνουμε συνήθως μετά από κάθε update του συστήματος, το μέγεθος μειώθηκε αισθητά. Ωστόσο, τα πράγματα ξεκαθαρίζουν, καθώς όλο και περισσότεροι λένε ότι αυτό δεν ισχύει. Για να δούμε.

Το αρχικό στοιχείο που αναφέρουν είναι ότι ο πραγματικός αποθηκευτικός χώρος των συσκευών είναι μικρότερος από τον εμπορικό λόγο τις μετατροπής των GB και τα γνωστά εικονογραφημένα. Όμως, αρκετοί σημειώνουν κάτι πολύ σημαντικό. Το One UI, όπως και κάθε άλλο λειτουργικό, δεσμεύει χώρο για τη σωστή και απροβλημάτιστη λειτουργία του. Φαίνεται ότι αυτός ο χώρος στα Samsung smartphones είναι αρκετά μεγάλος.

Η μετατροπή των GB και ο δεσμευμένος χώρος είναι η αιτία που στα Samsung Galaxy S23, και συγκεκριμένα στις 512GB εκδόσεις, τα πακέτα Android του One UI 5.1 πιάνουν περίπου 60GB, ενώ το πραγματικό μέγεθος τους είναι μόλις 25GB. Τα αντίστοιχα νούμερα στα 512GB Galaxy S22 με το One UI 5.0 είναι 49GB με το πραγματικό μέγεθος να είναι μόνο 15GB. Μιλάμε για 10GB αύξηση από τη μία έκδοση στην άλλη. Αν και μία πηγή αναφέρει ότι η διαφορά είναι μόνο 2GB.

Όλα αυτά δεν έχουν ως στόχο να καλύψουν το θέμα των bloatware τα οποία παραμένουν πολλά και ογκώδη, αλλά να ξεκαθαρίσουν λίγο το τοπίο. Η Samsung έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της, γιατί στα Google Pixel των 128GB τα πακέτα Android είναι μόλις 15GB με το πραγματικό τους μέγεθος να αγγίζει μόλις τα 6GB, η διαφορά από τα 6GB στα 15GB των 512GB S22 είναι μεγάλη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.