Η Xiaomi ετοιμάζεται να προβεί στην επίσημη ανακοίνωση του απόλυτου flagship killer. To Xiaomi 13 Pro είναι ένα smartphone που πολλοί περίμεναν, καθώς συνδυάζει τον Snapdragon 8 Gen 2 με την δεύτερη έκδοση του πιο προηγμένου αισθητήρα κάμερας στην αγορά. Το Xiaomi 13 Pro θα φέρει επίσης το ολοκαίνουργιο MIUI 14 interface βασισμένο στο Android 13.

xiaomi 13 pro

Συνοπτικά τα κυριότερα χαρακτηριστικά:

  • Snapdragon 8 Gen 2 chip
  • Πιο γρήγορη LPDDR5 RAM και UFS 4.0 storage
  • Tριπλό σύστημα κάμερας με αισθητήρα 1 ιντσών Sony IMX989
  • 6.7-inch οθόνη με το τελευταίο και πιο πρόσφατο E6 Samsung OLED panel
  • 4.820mAh μπαταρία
  • 120W ενσύρματη και 50W ασύρματη φόρτιση
  • Νέο MIUI 14 interface

Το πρώτο καλό νέο, όπως επισημαίνει το phonearena.com, είναι ότι η σειρά Xiaomi 13 θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της σε παγκόσμιο επίπεδο, μια άκρως ευχάριστη αλλαγή μετά το Xiaomi 12S Ultra το οποίο πωλούνταν μόνο στη Κίνα. Θα υπάρχουν δυο τηλέφωνα στην οικογένεια, το απλό Xiaomi 13 με οθόνη 6.36 ιντσών και το Xiaomi 13 Pro με 6.73 curved οθόνη.

Το ακόμη καλύτερο είναι το γεγονός, ότι το Pro μοντέλο θα εξοπλιστεί με την τελευταία και πιο πρόσφατη γενιά του Samsung E6 OLED panel με σαφείς βελτιώσεις στα χρώματα και υψηλότερη φωτεινότητα. Το τηλέφωνο έχει εξαιρετικά μικρά bezels, ίσως μικρότερα από αυτά που συναντάς σε ένα Galaxy ή σε ένα iPhone, ενώ εξοπλίζεται με την τεχνολογία LTPO με 120Hz dynamic refresh rate.

xiaomi 13 pro

Η κάμερα στο Xiaomi 13 Pro

Εκεί που πραγματικά το Xiaomi 13 Pro μαγεύει είναι το σύστημα κάμερας:

  • 1-inch Sony IMX 989 Main cam, 23mm f/1.9
  • 75mm 3.2X Zoom με floating lens, close-up focus στις 4in (10cm), OIS
  • 14mm f/2.2 Ultra-wide

Για να κατανοήσουμε καλύτερα για τι κάμερα μιλάμε, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ο Sony IMX989 είναι ένας μεγαλύτερος αισθητήρας από αυτός που βρίσκεις σε ένα Galaxy Ultra ή σε ένα iPhone. Τα πρώτα επίσημα δείγματα μάλιστα, δείχνουν εξαιρετικές επιδόσεις σε χαμηλό φωτισμό.

Το Xiaomi 13 Pro διαθέτει 3.2x telephoto zoom φακό, με ένα cool τρικ να είναι το κινούμενο στοιχείο εντός του που προφέρει τα εξαιρετικά αυτά αποτελέσματα που βλέπεις στις φωτογραφίες.

Η Xiaomi τα δίνει όλα και στον τομέα των επιδόσεων. Snapdragon 8 Gen 2, LPDDR5X RAM και UFS 4.0 storage. Χαρακτηριστικά, να αναφέρουμε ότι οι ταχύτητες του UFS 4.0 αγγίζουν τα 4.200MB/s σε ανάγνωση και 2.800 MB/s σε εγγραφή.

 

Η μπαταρία στο Xiaomi 13 Pro αγγίζει τα 4,820 mAh, η ταχύτητα φόρτισης τα 120W που θα τη γεμίζει σε 20 με 30 λεπτά, ενώ φέρει και 50W ασύρματη φόρτιση. Σύμφωνα με το phonearena.com, ανταγωνιστές του θα είναι το Galaxy S23 Ultra, το iPhone 14 Pro Max, το Pixel 7 Pro όπως και το Vivo X90 Pro Plus. H Xiaomi έχει ίσως τον πιο προηγμένο αισθητήρα φωτογραφιών στην αγορά και δεν φοβάται να τον χρησιμοποιήσει, έχει βελτιώσει την telephoto και συνολικά οι φωτογραφίες του δείχνουν να μπορούν να κερδίσουν τα Galaxy Ultra και τα iPhone.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.