Κάθε μαθητής στο Εδιμβούργο στη Σκωτία, θα λάβει ένα δωρεάν iPad σαν μέρος της πρωτοβουλίας Edinburgh Learns for Life. Ξεκινώντας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, κάθε μαθητής ηλικίας μεταξύ 10 – 17 θα λάβει το δικό του iPad με το συνολικό κόστος του προγράμματος να υπολογίζεται στα 24 εκατομμύρια δολάρια.  Οι νεότεροι μαθητές θα έχουν επίσης πρόσβαση σε iPads αν και η πόλη προς το παρόν δεν έχει αναφέρει συγκεκριμένη ποσότητα.

voucher των 200 ευρώ

Τα iPads αυτά αποτελούν μέρος του προγράμματος  Empowered Learning, το οποίο θα παρέχει τέτοιου είδους συσκευές στα παιδιά σε μια περίοδο από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι το τέλος του 2022. Υπολογίζεται ότι το πρόγραμμα συνολικά θα διαθέσει 27.000 iPads σε παιδιά και εκπαιδευτικό προσωπικό και 12. 000 refurbished iPads σε παιδιά και προσωπικό.

Δυστυχώς στην Ελλάδα είμαστε αναγκασμένοι να περιμένουμε το voucher των 200 ευρώ που στη καλύτερη περίπτωση να πάρεις ένα φθηνό Android tablet. Για να μπορέσει κάποιος να αγοράσει ένα αξιοπρεπές laptop να κάνει τη δουλειά του θα πρέπει να βάλει και από την τσέπη του ένα σημαντικό ποσό, που είναι απορίας άξιο πόσες οικογένειες μπορούν να το κάνουν, ιδίως εκείνες που εμφανίζουν εισόδημα ως 6000 ευρώ. Και πόσοι θα τα πάρουν χωρίς να έχουν πραγματική ανάγκη, απλά επειδή τυχαίνει να εμφανίζουν για τους δικούς τους λόγους εισόδημα πολύ μικρό στην εφορία. Έχουμε δει με τα μάτια μας τέτοιες περιπτώσεις την προηγούμενη φορά που το εφάρμοσαν.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.