Η Windows 10 20H1 θα έχει ένα νέο “Cloud Download” χαρακτηριστικό, το οποίο θα κατεβάζει τα τελευταία και πιο πρόσφατα αρχεία των Windows από την Microsoft και θα τα χρησιμοποιεί για να προβεί στην εγκατάσταση των Windows. Η Microsoft πλέον μας δίνει περισσότερες πληροφορίες για το πως το εν λόγω χαρακτηριστικό θα λειτουργεί. Σε ένα  post που δημοσιεύθηκε στο επίσημο blog της εταιρείας, η Microsoft αναφέρεται συντόμως στην ιστορία των ενσωματωμένων επιλογών reset, όπως τα recovery partitions. Εξηγεί δηλαδή, πως λειτουργεί το ενσωματωμένο reset feature των Windows 10:

 

Η επόμενη μεγάλη βελτίωση στα Windows 10 ήταν το imageless recovery. Αυτό επιτυγχάνεται με την δημιουργία ενός νέου αντιγράφου των Windows από την ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση. Επειδή αυτή η προσέγγιση δεν χρησιμοποιεί ένα recovery image, εξοικονομεί χώρο στο δίσκο και διατηρεί τα τελευταία και πιο πρόσφατα updates. Το μειονέκτημα της προσέγγισης αυτής είναι ότι μπορεί να χρειαστούν περισσότερα από 45 λεπτά και δεν μπορεί πάντα να επιδιορθώσει μια εγκατάσταση των Windows, αν η εγκατάσταση είναι σε άσχημη κατάσταση. Και εδώ ακριβώς είναι που η νέα επιλογή cloud download option στο reset του συγκεκριμένου PC μπορεί να βοηθήσει.

Εκτός από το να χρειάζεται πρόσθετο χρόνο και να απαιτεί μια μη corrupted εγκτάσταση των Windows, η διαδικασία που περιγράφθηκε προηγουμένως έχει ακόμη μια αρνητική συνέπεια, που δεν αναφέρεται από τη Microsoft. Αν δεν έχεις τα τελευταία και πιο πρόσφατα Windows updates, θα πρέπει να τα εγκαταστήσεις, μετά την διαδικασία του reset.

Το νέο cloud download feature δεν έχει αυτά τα μειονεκτήματα. Πλέον, αντί η εγκατάσταση να προσπαθεί να συγκεντρώσει όλα τα αρχεία που χρειάζεται από τον τοπικό σου χώρο, τα Windows θα μπορούν να κατεβάσουν τα αρχεία εγκατάστασης από τους servers της Microsoft. Θα είσαι σε θέση να κατεβάσεις τα τελευταία και πιο πρόσφατα αρχεία, επομένως δεν θα απαιτούνται να υλοποιούνται σημαντικές ενημερώσεις. Είναι σαν να δημιουργείς δηλαδή ένα USB drive με την τελευταία και πιο πρόσφατη εγκατάσταση των Windows 10.

Για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις το εν λόγω feature στην Windows 10 20H1 update, θα πρέπει να μεταβείς στην ενότητα Settings > Update & Security > Recovery και να πιέσεις στο Get Started, κάτω από το Reset this PC.  Αφού επιλέξεις αν θέλεις να διατηρήσεις τα αρχεία σου ή να διαγράψεις τα πάντα από το PC, μπορείς να επιλέξεις το cloud download για το κατέβασμα των αρχείων εγκατάστασης από τους servers της Microsoft, ή Local Reinstall για να χρησιμοποιήσεις τα τοπικά αρχεία.

Το cloud download θα είναι διαθέσιμο και στο περιβάλλον του recovery μόλις φορτώνεται αν δεν μπορούν να εκκινήσουν τα Windows.  Θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Reset this PC feature για να κατεβάσεις νέα αρχεία από την Microsoft και να επανεγκαταστήσεις τα Windows, ακόμη και αν είναι corrupted τα αρχεία και δεν μπορεί να γίνει η εκκίνηση. Η σύνδεση πάντως με το internet μπορεί να είναι ένα πρόβλημα, καθώς εξαρτάται από τον κατασκευαστή αν θα φορτώσει τους  drivers για να επιτελέσει τη συγκεκριμένη ενέργεια στο συγκεκριμένο περιβάλλον.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.