Δεν είναι ασυνήθιστο για τους smartphone κατασκευαστές να προσφέρουν προγράμματα ανταλλαγών συσκευών, όπου ανταλλάσσεις την προηγούμενη συσκευή σου με μια νέα για χαμηλότερη τιμή. Η Samsung το κάνει με πολλές παραλλαγές, όπως και η Google και η Apple. Ωστόσο φαίνεται, ότι κάποιες φορές σε αυτά τα προγράμματα υπάρχουν και κάποια ευτράπελα. Όπως ότι η Samsung θεωρεί τη συσκευή ότι δεν ικανοποιεί τις απαιτήσεις για να ενταχθεί στο πρόγραμμα το παλιό smartphone.

Οι όροι του προγράμματος είναι ξεκάθαροι. Η σελίδα αγορών του Galaxy S10 της Samsung US αναφέρει ότι κάποιος μπορεί να εξοικονομήσει ως 550 δολάρια αν δώσει το παλιό του smartphone, αρκεί να ενεργοποιείται, να έχει γίνει factory reset, να μην έχει σπασίματα και να μην έχει γίνει blacklisted. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα δίνει 550 δολάρια για το Note 8, Note 9, S9/S9+, iPhone X, XS, XR, LG V40 και Pixel 3/3XL. Υπήρχαν μάλιστα επιλογές και για άλλες κατηγορίες συσκευών με χαμηλότερες εκπτώσεις, όπως $300, $150, $100, $75 και $50. Και αυτές εφαρμόζονταν στο ckeckout, με τους χρήστες να πρέπει να στείλουν το παλιό smartphone εντός μιας εβδομάδας στη Samsung.

Ένας από τους πιο δημοφιλείς λόγους που η Samsung προβάλλει για το γεγονός ότι αρνήθηκε την ανταλλαγή είναι ότι στάλθηκε λάθος smartphone. Ωστόσο όμως, ο χρήστης όπως φαίνεται και στο tweet παραπάνω, είχε φροντίσει να τραβήξει φωτογραφίες  του Note 9 πριν το στείλει και πάλι όμως το email που έλαβε ήταν ότι η συσκευή που έστειλε δεν ήταν ένα Note 9 και ότι αντίθετα έστειλε ένα S7.

Ένας άλλος Redditor περιγράφει την προσωπική του οδύσσεια όπου η Samsung τον κατηγόρησε ότι έστειλε μια συσκευή που άξιζε μόνο 50 δολάρια. Και πόσες άλλες περιπτώσεις. Προς το παρόν, άγνωστος παραμένει ο λόγος που συμβαίνει κάτι τέτοιο και για το αν πρόκειται σκόπιμη ενέργεια της Samsung για να αρνηθεί την ολοκλήρωση τέτοιου είδους συναλλαγών.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.