Ύστερα από την αρχική παρουσίαση του Snapdragon 845 SoC πριν από μια ημέρα μόλις, η Qualcomm επιστρέφει για να μας ανακοινώσει τα επακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά του επεξεργαστή. Το νέο SoC της Qualcomm εστιάζει στο να προσφέρει υποστήριξη 5G δικτύων στα smartphones του 2019 καθώς και βελτιωμένες εμπειρίες τεχνητής νοημοσύνης.

Πρόκειται για ένα SoC το οποίο βασίζεται σε Kryo 485 CPU πυρήνες προσφέροντας ως και 45% καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τον Snapdragon 845. Αυτή η οχταπύρηνη αρχιτεκτονική των 64bit απαρτίζεται από έναν κύριο πυρήνα που είναι χρονισμένος στα 2.84GHz και τρεις performance πυρήνες που λειτουργούν στα 2.42GHz, καθώς και άλλους τέσσερις χαμηλής κατανάλωσης που θα λειτουργούν στα ως 1.80GHz. Από την μεριά της, η Adreno 640 GPU παρέχει ως και 20% πιο γρήγορα γραφικά με Vulkan 1.1 API support καθώς και OpenGL ES 3.2 και OpenCL 2.0 FP. Ο HDR Playback Codec υποστηρίζει HDR10+, HDR10 και Dolby Vision για υψηλής ποιότητας θέαση περιεχομένου.

Μπορεί να  υποστηρίξει οθόνες 4K HDR αλλά και δυο εξωτερικές ισοδύναμης ανάλυσης. Όσον αφορά το gaming, ο 855 επιτρέπει κινηματογραφικού επιπέδου color grading σε true HD. Βελτιωμένες όμως είναι και οι επιδόσεις του στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς η τέταρτης γενιάς multi-core Qualcomm AI Engine και ο Hexagon 690 Processor επιτρέπουν 3x καλύτερες AI επιδόσεις σε σύγκριση με πέρυσι.

Τα πλεονεκτήματα της computational φωτογραφίας του Pixel 3 μας είχαν απασχολήσει έντονα το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Ο 855 διαθέτει αυτό που η Qualcomm αποκαλεί Computer Vision Image Signal Processor (CV-ISP) με Spectra 380 ISP. Επιτρέπει την συνύπαρξη δυο 22MP στα 30fps κάμερες και μια 48MP στα 30fps κάμερα με hardware-based depth sensing, ενώ όσον αφορά το βίντεο καθιστά εφικτή την εγγραφή 720p slow motion στα 480fps. Υποστηρίζεται τέλος η εγγραφή σε HEVC (H.265) και η λήψη φωτογραφίας σε HEIF για να μειωθούν τα μεγέθη των αρχείων κατά 50%. Τέλος, ο Snapdragon 855 υποστηρίζει multi-gigabit 5G αλλά μόνο το ήδη υπάρχον Snapdragon X24 LTE modem είναι ενσωματωμένο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.