Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης του Snapdragon 855 SoC, είχε να κάνει με την κατανάλωση ενέργειας του νέου SoC. Η Qualcomm σε ένα δωμάτιο αφιερωμένο αποκλειστικά για αυτόν τον σκοπό, είχε σετάρει δυο συσκευές με Snapdragon 855 και Snapdragon 845 και σε δυο μεγάλες οθόνες προσπαθούσε να δείξει την πολύ χαμηλότερη κατανάλωση του Snapdragon 855 σε σχέση με τον Snapdragon 845.

Για τις τιμές της κατανάλωσης ενέργειας, η Qualcomm είχε συνδέσει μετρητές στις συνδέσεις της μπαταρίας σε κάθε συσκευή. Αυτό έδινε τη συνολική ενέργεια του συστήματος και όχι μόνο του chipset, επομένως αυτό περιελάμβανε την οθόνη και γενικώς οποιοδήποτε εξάρτημα κατανάλωνε έστω και ένα microjoule.

Στο πρώτο ζευγάρι των συσκευών, η Qualcomm έτρεχε ένα script από τυχαίες αναζητήσεις στο web. Το script επέτρεπε τον αυτοματισμό της διαδικασίας των δοκιμών. Αν και πρόκειται για ένα ελαφρύ test, ωστόσο είχαμε μια οθόνη που άλλαζε συνεχώς και είχε πολλές άσπρες περιοχές. Το σύστημα με Snapdragon 845 χρησιμοποιούσε κατά μέσο όρο  2219 mW, ενώ το σύστημα με Snapdragon 855, περίπου  1778 mW. Μείωση στη κατανάλωση περίπου κατά 20%.

Η δεύτερη δοκιμή της Qualcomm περιελάμβανε το gaming. Πιο συγκεκριμένα, οι συσκευές έτρεξαν το PUBG και κατά τη διάρκεια της παρουσίασης η Qualcomm ανέφερε ότι είχαν αυτές περιοριστεί στα 40FPS με ίδια settings ποιότητας. Πρόκειται εδώ για δοκιμές με τη βοήθεια script όπου ο χαρακτήρας πηδούσε έξω από το αεροπλάνο στο έδαφος. Η κατανάλωση εδώ άγγιζε 3276 mW για τον SD845 και 2543 mW για τον Snapdragon 855. Η διαφορά είναι της τάξεως του 22%.

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο, ότι όλα αυτά είναι καλά, υπάρχει όμως ένα μεγάλο αλλά. Καμιά από τις οθόνες δεν ήταν calibrated ως προς τη φωτεινότητα. Ο εκπρόσωπος της Qualcomm ανέφερε ότι η φωτεινότητα των συσκευών ήταν στα ίδια επίπεδα με το μάτι, ωστόσο αυτό σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί εγγύηση. Τα panels ακόμη δεν προέρχονταν από τον ίδιο κατασκευαστή, επομένως υπάρχουν ερωτήματα ως προς την διαφορά της κατανάλωσης ενέργειας αυτών. Ως εκ τούτου, προς το παρόν δεν μπορούμε σε καμιά περίπτωση να εξάγουμε ένα ασφαλές συμπέρασμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.