Μόλις εχθές είχε ανακοινωθεί το πρώτο smartphone με Snapdragon 8150, το οποίο τυγχάνει να είναι και το πρώτο αναδιπλούμενο smartphone. Τα πρώτα benchmarks άρχισαν να εμφανίζονται στο Geekbench, δίνοντάς μας μια πρώτη άποψη για τις επιδόσεις του συγκεκριμένου SoC. Πιο συγκεκριμένα, το 8150 chip βασίζεται σε μια νέα γενιά πυρήνων Kryo.

 

Η Qualcomm δεν έχει αναφέρει κάτι όσον αφορά το setup, αλλά φήμες το θέλουν να αποτελείται από 2+2+4 αντί των 4+4. Το Kirin 980, η πρόταση της Huawei στα 7nm, αποτελείται με ένα παρόμοιο design με το φημολογούμενο του Snapdragon 8150.  Δυο πυρήνες για κορυφαίες επιδόσεις, δυο για τη διατήρηση των επιδόσεων και τέσσερις για την διαχείριση των πιο light διεργασιών.

 

 

Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με τον Snapdragon 845. Ωστόσο δεν ξεπερνά το αποτέλεσμα της Huawei και σίγουρα όχι της Apple (single-core).

Kirin 980: Το πιο δυνατό chipset στο στρατόπεδο του Android

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κατανάλωση, θερμοκρασίες σταθερότητα δεν μας ενοχλούν καθόλου? Μόνον τα benchmarks? Ότι και να διαβάζω όσα benchmarks και να μου δείχνει το ιντερνετ γνώμη προσωπικά δεν αλλάζω. Mtk > kirin > snapdragon. Με αυτή ακριβώς την σειρά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.