Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Το επόμενο Snapdragon SoC της Qualcomm, το Snapdragon 8150 (855) αποκαλύπτεται επισήμως στις 4 Δεκεμβρίου. Και εκτός από τις βελτιώσεις στις επιδόσεις, υπόσχεται 20% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας σε σύγκριση με τον Snapdragon 845, ενώ είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα περιλαμβάνει 5G συνδεσιμότητα. Και όλα τα παραπάνω, συνοψίζουν το τι πρέπει να γνωρίζει ο κάθε ενδιαφερόμενος χρήστης.

Από μια πιο τεχνική πλευρά όμως, σήμερα έχουμε ακόμη ένα leak από τον Ice Universe, ο οποίος επιβεβαιώνει το  tri-cluster CPU design. Πιο συγκεκριμένα, θα εξοπλίζεται με τέσσερις low-power Kryo Silver cores με 128KB L2 cache ο καθένας στα 1.8GHz max σε ένα cluster, τρεις Kryo Gold με 256KB L2 cache, ανά πυρήνα και μέγιστη συχνότητα τα 2.842GHz σε ένα cluster και τέλος έναν Kryo Gold core με  512KB  L2 cache και μέγιστη συχνότητα τα 2.419 GHz. Δυστυχώς η πηγή δεν αναφέρει κάποιες επιπρόσθετες πληροφορίες για αυτούς του πυρήνες και με το χάλι που επικρατεί στις ονομασίες, οι Gold και Silver μπορεί να αναφέρονται σε ένα πλήθος custom cores.

Παίρνοντας ως παράδειγμα τον Snapdragon 845 και κάνοντας κάποιες υποθέσεις, πρέπει να είναι μάλλον Kryo 835 cores. Όσον αφορά τις τιμές των L2 cache, οι αριθμοί ταιριάζουν με το Snapdragon 845 chip. Έχουμε 256KB για τους Gold και 128KB για τους Silver. Ο μονός Gold πυρήνας έχει πολύ ενδιαφέρον. Η cache είναι περισσότερη, αλλά και πάλι δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για Kryo 835 Gold ή για κάποιο νέο design βασισμένο στον ARM Cortex A76.

Τέλος, δεν γνωρίζουμε κάτι για την μέθοδο παραγωγής στην οποία θα βασίζεται. Γνωρίζουμε όμως ότι η GPU θα έχει αναβαθμιστεί στην Adreno 640.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.