Αμέσως μετά την παρουσίαση του Nexus Q, η Google μας έκανε άλλη μια έκπληξη. Έκαναν μια mini παρουσίαση του Google Project Glass. Η παρουσίασε ξεκίνησε με ένα βίντεο από μια ομάδα skydivers που έκαναν ελεύθερη πτώση από αεροπλάνο φορώντας τα διάσημα πλέον γυαλιά της Google. Το βίντεο ήταν μέσω ενός Hangout στο Google +, το οποίο πραγματοποιήθηκε μέσω των γυαλιών που φορούσαν οι skydivers. Αφού λοιπόν οι αθλητές προσγειώθηκαν στην ταράτσα του κτηρίου που γινόντουσαν οι παρουσιάσεις για το  Google I/O και μπήκαν στην αίθουσα, ξεκίνησε και η παρουσίαση του Project Glass.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Πρόκειται για ένα ζευγάρι γυαλιά (χωρίς φακούς) που έχει ενσωματωμένη φωτογραφική μηχανή ικανή να τραβήξει HD video και φωτογραφίες. Φέρει ένα ακουστικό στον δεξί βραχίονα για να ακούει ο χρήστης. Η χρήση της συσκευής γίνεται μέσω Touchpad που βρίσκεται στο δεξί μέρος των γυαλιών.  Επίσης είναι εξοπλισμένα με γυροσκόπιο και ψηφιακή πυξίδα. Για οθόνη έχει ένα μικρό «τζαμάκι στο δεξί μάτι όπου μέσω αυτού προβάλλονται οι εικόνες. Σύμφωνα με την παρουσίαση είναι πιο ελαφριά από τα περισσότερα γυαλιά ηλίου. Επίσης θα μπορούν να προσαρμοστούν σε ήδη υπάρχοντα γυαλιά για προβλήματα όρασης, ακόμα και γυαλιά ηλίου.

Ο σκοπός της δημιουργίας του Project Glass είναι το να καταγράφει ο χρήστης αυτό ακριβώς που βλέπει, όπως ακριβώς το βλέπει, έτσι ώστε οι εικόνες και τα βίντεο να είναι οι αναμνήσεις του «μέσα από τα μάτια του». Τις εικόνες αυτές θα μπορεί να τις μοιραστεί με τα αγαπημένα του πρόσωπα και να τις δουν live μέσω βίντεο κλήσης.

Η Google ανακοίνωσε την διάθεση της συσκευής σε περιορισμένο αριθμό χρηστών, ιδιαίτερα φανατικών με την τεχνολογία και developers. Η επίσημη κυκλοφορία της συσκευής για το κοινό είναι άγνωστη προς το παρόν.

Η τιμή της συσκευής είναι 1500$. Η αγορά της δε γίνεται μέσω προπαραγγελίας από τον χώρο του Google I/O και είναι μόνο για την Αμερική. Ενώ ελπίζουν να στείλουν μερικά κομμάτια και στον υπόλοιπο κόσμο και να δωθεί σε κυκλοφορία σύντομα.

 

Δεν ξέρω για εσάς, εγώ προσωπικά θα ήθελα πολύ ένα ζευγάρι.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.