Έχουμε δει τον τελευταίο καιρό εταιρείες τεχνολογίας να σπαταλάνε τεράστια ποσά για την απόκτηση διαφόρων project και μικρότερων εταιρειών, όπως τα $19 δισεκατομμύρια που έδωσε το Facebook για την απόκτηση του WatchApp Messenger. Φυσικά θα νομίζετε ότι και η Google θα έδωσε ένα αντίστοιχο ποσό για την απόκτηση του Android Project.

android-s1-7b

Ο συνιδρυτής του Android, Andy Rubin, ξεκίνησε να αναπτύσσει το λειτουργικό αρχικά για κάμερες αλλά μετέπειτα έβαλε σαν στόχο τα smartphone και κάπως έτσι δημιουργήθηκε το Android. Μετά από ένα χρόνο ανάπτυξης του project, ο Rubin έμεινε από λεφτά και έψαχνε μεγάλες εταιρείες όπως την Samsung και τη Google για χρηματοδότηση.

Μετά την απόρριψη του project από τη Samsung ο κος. Rubin συναντήθηκε με τον CEO της Google, Larry Page. Έτσι δείχνοντας στον Page της δυνατότητες που έχει το λειτουργικό και την δυναμική της αγοράς των smartphone, σε σύγκριση με τους υπολογιστές, ο Rubin κατάφερε να πείσει τον CEO της Google.

Android-and-Me

Έτσι η Google αγόρασε το project για $50 εκατομμύρια με τις 2 μεριές να συμφωνούν στο έπακρο. Η ομάδα του Android πέρασε στην κατοχή της Google το 2005. Το καλό της υπόθεσης είναι ότι μετά την απόκτηση του project η Google έδωσε και $ 10 εκατομμύρια επιπλέον ώστε να ενισχύσει το Android με πατέντες.

Τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Το Android καταλαμβάνει πλέον το 70% της παγκόσμιας αγοράς smartphone. Διόλου άσχημα αν αναλογιστεί κανείς ότι κόστισε μόνο $50 εκατομμύρια.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Παιδιά το γουστάρω πολύ το λειτουργικό, πλέον τα κάνω σχεδόν όλα με το smartphone και το tablet. Η αλήθεια είναι όμως ότι πρέπει να σοβαρευτεί η Google και να δει τι θα κάνει με τις αναβαθμίσεις και το android για υπολογιστές με αρχιτεκτονική x86 όπως επίσης και κάποια μικροπροβλήματα που πρέπει να λυθούν όσο αναφορά τους πόρους του συστήματος.
    Το λειτουργικό έχει πολλές δυνατότητες όπως επίσης και μια τεράστια κοινότητα να το υποστηρίζει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.